Ferine, bu zorunlu göç hikayesi ve evin bombalanması sonucu 5 kardeşini kaybettiği acı dolu anları, AA muhabirine anlattı.

Yerinden sonraki süreçte, göç yolu tehlike ve zorluklarla dolu olduğunu belirten Ferine, İsrail saldırısında yara ayaklarının yeniden iyileşmesini ve tekrar yurduna geri dönerek orada yaşamayı temenni ediyor.

Zorluk ve acı dolu bir yolculuk

Gazze Şeridi'nin genişlediği Han Yunus'a yapılan yerinden edilme yolculuğunu, özellikle İsrail'in Gazze'nin kuzey ve güneyini muhafaza ettiği Selahaddin Caddesi'nde oluşturulmuş kontrol zamanından geçtiği için "zorluk ve acı dolu bir yolculuk" olarak güvenli Ferine, "İsrail' Gazze'de Şeridi'nin kuzeyde yaptığı kara saldırısının ardından (İsrail'in) El-Halebe (kapısı) üzerinden Han Yunus'a yerden edinildi ve tabii ki İsrail ordusundan hazırlandık.Zorlukla bir tekerlekli sandalye temin edebildik ve onun üzerinde yolculuk yapabilmem için üstüne ahşap plaka yerleştirdik."dedi.

El-Mevasi geldiğinde teyzesiyle birlikte küçük bir çadıra yerleştiklerini ve çadırın içinde 16 kişi para aktaran Ferine, yorucu bir yolculuğun ardından Mevasi'de sadece güneşin kalabileceği müstakil bir çadır kiralamak için çok uğraştıklarını ancak çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Çadırlar çok kalabalık

Ferine, çadırda insan ilişkilerinde fazla olması ve diğer kişilerin hareketi sırasında, ayaklarının zarar görmesi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları ve hareket etmeyi sürdürdüklerini belirtti.

Yaşama tutunmaya çabalamak çadırın darlığına dikkati '' Ferine, “Çadır dar ve içi çok kalabalık. Bu da ayaklarımı kirletmeden zarar görmeye açık hale getiriyor. Soğuk havalarda sesler artıyor ve kırılan kemikleri sabitleyen platin çubuklar yüzünden kıyafet giyemiyorum.” diye konuştu.

Tayvan'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin görüntüler ortaya çıktı! Tayvan'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin görüntüler ortaya çıktı!

Ferine, kışın soğuk hava ve pek fazla kıyafet giyilememesi nedeniyle ısınma ve acısını azaltmak için battaniyeye sarılmaya çalışırken bile birçok zorlukla karşılaşılıyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü vahşet nedeniyle yerlerinden olan Filistinliler, kış havası ve zorlu hava koşullarıyla mücadele için ihtiyaç rejimi battaniye, kalın kıyafet ve rejim rejimiyle yaşıyor ve bu da insani durumun zorluğunu ve karmaşıklığını artırıyor.

Doktorla görüşmesinin ardından AA muhabiri ile sohbetine devam eden Ferine, "Bugün muayene ve ayak röntgeni çektirdim, doktorların sağ ayaklarım parçalanmış durumdaydı, iyileşme olduğu söylendi ancak diğer ayakların durumu hala biraz kötü, çünkü kemikler parçalanmış durumda." Paylaşıldı.

Ferine, ailesini, ayağını yüksekte yardımcı olmak için ahşap bir tahta takarak sandalyeyi ilkel bir şekilde ayarladığını anlattı.

Engeline uygun tekerlekli sandalye talebi

Engelli genç kız, sağlık hizmetlerine uygun bir tekerlekli sandalye almayı, ayaklarının zarar görmemesi için el-Mevâsi bölgesinin bulunduğu çadırdan daha iyi ve insani bir barınak bulmayı umuyor.

Filistinli Ferine, evini ve kardeşlerini kaybettikten sonra hayatın eski haline dönmeyeceğinin bilincinde olmasına rağmen saldırıların bir an önce bitmesini ve Gazze'nin evindeki evinden dönmeyi temenni ediyor.

Son günlerde Gazze Şeridi'nin bazı bölgelerde çekilmiş İsrail ordusu, güney bölgelerdeki hava ve kara saldırılarını arttırırken, sivil halkın terk etmeye zorlanması.  

Kaynak: AA