Ziyaretlerde farklı birimlerdeki mühendisler çocuklara, elektrik-elektronik mühendislerinin çalışabileceği sektörler ve dağıtım sektöründeki görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi. Çocuklar da hayallerini ve kariyer hedeflerini paylaştı, ilgi duydukları konular hakkında sorular sordu. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, "Çocukların ve gençlerin bu sektöre ve mesleğe olan ilgisini destekliyoruz, bu amacı ile enerji sektörü hakkında bilgilendiriyoruz" dedi.

SEKTÖR HAKKINDA BİLGİ SUNDULAR

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde elektrik dağıtım hizmeti verirken, aynı zamanda enerji sektörünün geleceğini şekillendirecek olan gençleri kariyer planlamalarında destekliyor. Bu yaklaşımla çocukları ve gençleri bilgilendirmek için eğitimler, seminerler ve yarışmalar düzenleyen OEDAŞ, son olarak Çocuk Evleri ve Çocuk Evleri Sitesinde yaşayan çocuklara mühendislik mesleği ve sektör hakkında bilgi sundu.

HEDEF ÇOCUK EVLERİNDEKİ GENÇLER

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, enerji sektörünün dünyanın geleceği için kritik bir rol üstlendiği noktasında durdu. Özellikle iklim krizinin etkileri ile birlikte, akıllı sistemler ve temiz enerjinin öneminin arttığını belirtti. Yalçın, "Sektöre ve mesleğe ilgisi olan çocukları ve gençleri doğru yönlendirme amacımıza yönelik olarak, çeşitli eğitim, seminer ve yarışmaları düzenliyoruz. Bu sefer ki hedefimiz, Çocuk Evleri'nde yaşayan gençlerdi. Sektörümüzü ve mühendislik mesleği hakkında bilgi verdik ve onların zihinlerine birer ışık yaktık. Bu buluşmaları önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz" diye aktardı. FADİME ÖZKARAN

Otomobil ile motosiklet çarpıştı, bakın motosikletin üstündeki kişilere ne oldu? Otomobil ile motosiklet çarpıştı, bakın motosikletin üstündeki kişilere ne oldu?

Editör: Fadime Özkaran