Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı, "100. Yılında Genç Tarihçilerin Gözünden 3 Mart 1924 Kanunları" temalı bir panel düzenledi.

“Genç Tari̇hçi̇leri̇n Gözünden 3 Mart 1924 Kanunlari” Temali Panel Düzenlendi̇ (1)

Erdal Akar Konferans Salonu'nda gerçekleşen panele, Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Altıntaş, Prof. Dr. Feyza Kurnaz Şahin ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Aydın üstlendi.

“Genç Tari̇hçi̇leri̇n Gözünden 3 Mart 1924 Kanunlari” Temali Panel Düzenlendi̇ (2)

İYİ Parti heyetinden Başkan Köksal’a ziyaret! İYİ Parti heyetinden Başkan Köksal’a ziyaret!

Panelin açılış konuşmasını yapan AKÜ Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin, 3 Mart 1924 Kanunlarının imparatorluk geleneğinden ulus devlete geçiş adımları olarak değerlendirildiğini belirtti. Şahin, genç tarihçilerin 100. yılında bu önemli kanunları değerlendirmesi ve 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. yılını anmak amacıyla programı düzenlediklerini ifade etti. Ayrıca, öğrencilerin programlarda aktif rol alması ve tarih metodolojisi açısından önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı.

“Genç Tari̇hçi̇leri̇n Gözünden 3 Mart 1924 Kanunlari” Temali Panel Düzenlendi̇ (3)

Programın Değerlendirilmesi

Panelin değerlendirme konuşmasını yapan AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Aydın, 3 Mart 1924 Kanunlarının laik düzenin oluşturulmasında kritik bir rol oynadığını belirtti. Aydın, kanunların Genelkurmay Başkanlığına yönelik olduğunu ve ordu ile siyaset arasındaki ayrımın önemini vurguladı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Feyza Şahin, öğrencilerin akademik bir konuda bilimsel araştırma yapma deneyimini geliştirdiğini ve etkili sunum becerileri kazandığını belirtti. Öğrencilerin birbirlerinin sunumlarını dinleyerek eleştiri yapma ve topluluk önünde sunum yapma deneyimi yaşadığını ifade etti.

“Genç Tari̇hçi̇leri̇n Gözünden 3 Mart 1924 Kanunlari” Temali Panel Düzenlendi̇ (5)

Kaynak: FATMA SEDA CAN