Yalnız bırakmadılar! Yalnız bırakmadılar!

Bakan Tekin, 81 ilin katılımıyla düzenlenen ve devam edecek olan öğretmen etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Bu etkinlikler için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere destek oluşturan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti. Ayrıca, yıl içinde her ilçeden kendi görev yerlerinde fark yaratmış öğretmenlerin davet edildiğini ve Aralık'ta "Bir Öğretmenin Gözünden Yüzyılın Eğitimi" temalı bir sempozyumun organize edileceğini söyledi.


Bakan, medyanın olumlu öğretmen haberlerine öncelik vermesinin önemine vurgu yaptı. Kamuda ve özel sektörde toplam 1 milyon 200 binden fazla öğretmenin görev yaptığını belirterek öğretmenler arasında yanlış anlaşılmaların ve haber değeri taşıyan olayların olabildiğini ancak bu durumların tüm eğitim camiasını temsil etmediğini aktardı.


Tekin, "Aybüke: Ben Öğretmen Oldum" adlı filmin galasının dün gece yapıldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile şehit öğretmen Aybüke'nin ailesiyle birlikte filmi izlediklerini anlattı. Film sonrasında duygusal anlar yaşadıklarını ifade etti. Tekin, bu vesileyle şehit düşen tüm öğretmenleri anarak onlara minnet ve şükranlarını sundu.


Son olarak Anayasa Mahkemesi tarafından Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline dair görüşünü ifade eden Tekin, 9 aylık bir düzenleme süreci tanındığını ve bu zaman zarfında kanunda gerekli düzenlemelerin yapılacağını paylaştı. Bakan, bu süreçte öğretmenler, sendikalar ve siyasi partilerin önerileri de göz önünde bulundurularak yeni bir kanunun oluşturulabileceğine inandığını dile getirdi.

Editör: Duygu Özger