Moderatörlüğünü GSF Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Emin Paftalı’nın yaptığı UİM öğrenci öğrenim hareketlilikleri sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Merve Malak, öğrenci staj hareketlilikleri sorumlusu Öğr. Gör. Turan Ulaş’ın konuşmacı olarak yer aldığı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ile Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği toplantısına; GSF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

akü

“HİBELERİMİZİ MAKSİMUM SEVİYEDE KULLANIYORUZ”

Öğrenci öğrenim hareketlilikleri sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Merve Malak, Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliğine dair öğrencileri bilgilendirdi. Erasmus Ofisinin öğrencilere yönelik yürüttüğü çalışmalardan bahseden Öğr. Gör. Dr. Merve Malak, “Bütün hareketliliklerle ilgili ilan değerlendirme ve sonuçlandırma süreçlerini organize ediyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin öğrenim ve staj hareketliliğinden faydalanabilmesi için bir yabancı dil sınavı düzenliyoruz. Her yıl Türkiye Ulusal Ajansı tarafından bizlere, hem KA131 hem de KA171 kapsamında projeler tahsis ediliyor ve bu projelerle elde ettiğimiz hibelerle Erasmus Ofisi olarak bunları en üst düzeyde kullanmaya çalışıyoruz. Daha çok öğrenci ve personel göndererek mümkün olduğunca hibelerimizi maksimum seviyede kullanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

akü

Erasmus KA131 ve KA171 projelerini açıklayan Öğr. Gör. Dr. Merve Malak,  “Avrupa Birliği üyeleri ile gerçekleştirdiğimiz hareketlilikleri KA131 diye isimlendiriyoruz. Avrupa dışında bir ülke ile hareketlilik gerçekleştiriyorsanız bunu KA171 şeklinde isimlendiriyoruz. KA131 programı ile KA171 programı arasında öğrenci öğrenim hareketliliğinde temel bir fark var; KA131 Avrupa ülkelerine hareketlilik gerçekleştirmek isterseniz sizin alanınızla ilgili bir anlaşma olması gerekiyor. Sizin alanınızla ilgili bir anlaşma olmadan herhangi bir Avrupa ülkesi ile ilgili bir hareketlilik gerçekleştiremiyorsunuz” dedi.

Diğer üniversitelere örnek ne sunuldu? Diğer üniversitelere örnek ne sunuldu?

erasmus

AKÜ KONSORSİYUMDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Öğrenci staj hareketlilikleri sorumlusu Öğr. Gör. Turan Ulaş ise hareketliliğe katılacak öğrencilerin belirlenmesi, seçim şartları ve seçimde kullanılan belgeler, seçim sonrası süreç ve seçilen öğrencilerin bilgilendirilmesi, gidilen ülkelere, faaliyete göre aylık hibe miktarları ve seyahat desteği konularını öğrencilerle paylaştı. Ulaş, şunları söyledi:“Staj faaliyeti, yükseköğretim kurumlarında aktif olan öğrencilerin kendi iş alanları ile ilgili Avrupa’da buldukları kurumlarda staj yapması anlamına geliyor. Bu anlamda Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileri çok şanslı. Çünkü biz konsorsiyumda Türkiye birincisiyiz, en çok hibe alan kurumuz ve en çok konsorsiyum bulunan kurumuz. Başvuru şartlarını sağlayıp, başvuruda bulunan öğrencilerimizden göndermediğimiz tek bir öğrencimiz bile yok. Staj sürelerimiz 2 ila 12 ay arasında değişiyor. Lisans döneminde 12 ay hakkınız var. Eğer yüksek lisans yaparsanız 12 ay ve doktora da yaparsanız 12 ay daha hakkınız oluyor. Öğrencilerimize biz, ilk başta öğrenim hareketliliğine başvurun daha sonra öğrenim bitmeden staj da yapmak isterseniz o ülkede ya da başka bir ülkede staj yapabilirsiniz diye tavsiyede bulunuyoruz. Staj hareketliliğinde anlaşma şartı gerekmiyor. İstediğiniz ülkede istediğiniz yerde kabul mektubu aldığınız sürece staj yapma imkanına sahipsiniz.”

Toplantı, soru ve cevapların ardından fotoğraf çekimiyle son buldu.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN