AK Partili Güney Belediye Başkanı Erol Karabacak tarafından belediye personellerinin siyasi amaçlarla kullanıldığı iddiası ortalığı karıştırdı.

güney beldesi

TAYTAK’TAN SERT TEPKİ

Geçtiğimiz günlerde Güney Beldesi’ndeki ziyaretinde konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, belde de çalışan memurların oy vermemeleri durumunda işten çıkarılmakla tehdit edildiklerini duyduğunu söyleyerek sert çıkmıştı. Milletvekili Taytak, kimsenin kimseyi tehdit etmesine müsaade etmeyeceklerinin altını çizmiş, ‘Ben değil biz’ diyerek birlik mesajı vermişti.

güney beldesi

GÖRÜNTÜLERE ODAK ULAŞTI

Odak’ın ulaştığı görüntülerde belediye personellerinin açıkça seçim çalışmalarında görev aldıkları görülüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi'nin Güney belediye başkan adayı Zafer Barin, bu tür faaliyetlerin yasalara aykırı olduğunu ve gerekli hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.  

güney beldesi

“Hırsızlar dışarı” diyordu makamına aldı! “Hırsızlar dışarı” diyordu makamına aldı!

DEVLET MEMURLARININ SİYASİ FAALİYETLERE KATILIMI YASAL OLARAK MÜMKÜN MÜ?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık" ilkesini içeren 7. Maddesi gereği siyasi faaliyette bulunması, taraf belirtmesi ve memurluk görevini, siyasi amaç uğruna yanıltma, manipüle etme gibi davranışlar neticesinde kötüye kullanması hem suç teşkil etmektedir hem de yasaktır.

Kaynak: NURBANU SOY