Geçtiğimiz Cumartesi günü Afyon Ticaret ve Sanayi Odasında son yılların en yoğun katılımlı seçimi yapıldı. Faal üye sayısı 5451 olan ATSO’da seçimde listelerde 4277 üye oy kullanmaya haiz olarak yer aldı. 4277 üyenin büyük çoğunluğu sandığa gitti. 3149 üyenin oy kullandığı ATSO seçiminde oy kullanma yüzdesi son yılların en yüksek düzeyine çıktı. %73.62 ile rekor bir katılımın sağlandığı seçimde 87 üyeli Meclis için Hüsnü Serteser ve ekibi 44 Meclis Üyeliği kazanarak seçimden birinci çıktı.

MÜSİAD ANA KADROSU SEÇİMLERİNİ KAYBETTİ

ATSO Seçimlerinden kısa bir süre önce üyeliğe aldıkları Önder Artuk’u resmi olarak desteklerini açıklayan ve Kırmızı listede yer alan MÜSİAD üyelerinin karşısına mavi listelerden aday çıkartan MÜSİAD ana kadrosuna karşı tepkiler yaşanmış ve yönetim kadrosunda yer alan bazı üyeler ile pek çok MÜSİAD üyesi tepkilerini istifa ederek göstermişlerdi. MÜSİAD Afyon Şube Başkanı Ercan İşlek ile ana kadroda yer alan Abdullah Özteke, Yusuf Balık gibi bazı MÜSİAD’cılar ATSO seçimlerinde adeta hezimete uğradılar ve kendi meslek komitelerinden seçilemediler.

BAZI MÜSİAD ÜYELERİ TEPKİLİ

Bu sonuçlar üzerine bazı MÜSİAD üyeleri, ‘Bizler Önder Artuk için çalıştık ama demek ki O bizler için çalışmamış. Böyle bir şey nasıl olabilir, Önder Artuk kendisinin çok önem verdiği bazı gruplarda meclis üyesi çıkartıyor ama bizim Başkanımız ve kemik kadromuzdaki arkadaşlarımız kazanamıyorlar. Seçime bir kaç gün kala bazı şeyler kulağımıza gelmişti ama bunun olabileceğini düşünmemiştik. Biz Önder Artuk’a güvenmiştik halbuki. Onu destekleyen açıklamalarımız kendi üyelerimizin bile tepkisini çekti. Geri adım atmadık. Kırmızı listedeki MÜSİAD üyelerimizin karşısına mavi listesini çıkardı, buna da göz yumduk. Bu nedenlerle pek çok arkadaşımız istifa ettiler. Bu seçim MÜSİAD’a zarar verdi. Önder Artuk’unMÜSİAD’ı basamak olarak kullandığına dair tespitlere katılmamak mümkün değil” dediler.

ÜÇ HARFLİ MARKETLER SEÇİME MÜDAHİL OLDU

Küçük esnafın kabusu olan üç harfli olarak tabir edilen zincir marketlerden BİM, Türkiye’nin hiç bir yerinde görülmediği ifade edilen bir uygulamaya Afyon’da imzasını atarak Afyon’lu esnaflardan büyük tepki aldı. Başka yerlerdeki seçimlerde oy kullanmadıkları ifade edilen BİM’in seçim günü son anda ATSO’daki seçimlere gelerek blok oy kullandığı ve Gıda perakendecileri grubunda Afyonlu esnafların yer aldığı KIRMIZI listeye karşı diğer listeyi destekleyerek kazandırdıkları belirtildi. BİM’in toplu oy kullandığı grupta KIRMIZI listedeki Afyonlu esnaflar sadece iki oy farkla bu sandıktan Meclis üyesi çıkartamadı. Gıda perakendecileri grubunun 3 meclis üyeliği bulunuyor. Bu grupta ise seçime beyaz oy pusulası ile giren liste kazandı. Önder Artuk’un MAVİ listesi bu gruptaki seçime aday çıkartamadı. Beyaz liste ise karşısındaki KIRMIZI listeden iki oy fazla alarak üç Meclis üyeliği kazanmış oldu.

SEÇİMLERDE 7 DÜVELE KARŞI MÜCADELE ETTİK

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından ATSO bahçesinde bekleyen yüzlerce taraftarını balkona çıkarak selamlayan ve teşekkür eden Hüsnü Serteser dakikalarca alkışlandı. ATSO Seçimlerinde KIRMIZI Listenin kazanılan zaferininneredeyse 7 düvele karşı olduğunu ifade eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ‘Tüm Afyon ve özellikle de ATSO üyeleri bu seçimde bizzat yaşayarak şahit oldular ki, bizler Kırmızı liste olarak bu zaferi hiçte kolay elde etmedik. Her şeye rağmen Kırmızı listeyi destekleyerek bizlere bu mutluluğu yaşatan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum’ dedi.

MEDYANIN YER ALDIĞI MESLEK KOMİTESİNİ DE KIRMIZI KAZANDI

ATSO meslek komitelerinde 19. Grupta yer alan ve içerisinde Afyonkarahisar Medyasının da bulunduğu Meslek Grubunda Meclis Üyeliklerinin tamamını KIRMIZI Liste kazandı. Gazetemiz kurucusu Mehmet Emin Güzbey’in kardeşi olan ve aynı zamanda Gazetemizin yazarları arasında yer alan GüraniGüzbey, yine KIRMIZI liste Meclis ikinci sıra adayı Mesut Tabak ile birlikte Meclis Üyesi seçildiler. KIRMIZI liste bu meslek komitesinde rakibi MAVİ listeye önemli bir fark atarak, oyların üçte ikisinden daha fazla bir oy oranına ulaştı.

FİNANS GRUBUNU DA KIRMIZI EZİCİ BİR FARKLA KAZANDI

Bankalar, Döviz Büfeleri ve Sarrafların yer aldığı finans grubunda da KIRMIZI listede yer alan Güzbeyler Kuyumculuk temsilcisi Hayrettin Güzbey ile Şeref Kuyumculuk temsilcisi Hüseyin Çetinbaş rakipleri olan MAVİ listeye büyük fark atarak seçimi kazandılar. Bu meslek grubu seçiminde MAVİ liste sadece 4 oy alabildi. HABER / AHMET IŞIK

AYRINTILAR YARIN ODAK’TA

Editör: TE Bilisim