Dinar Kaymakamı Kemal Duru, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ile birlikte Engelliler günü kapsamında Öncü İletişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaret ettiler. Ziyaretinin ardından Yeni Renk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Dinar Engelliler Derneğine ziyarette bulundular.

Ziyarette engelli vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Duru, kendilerinin istek ve sorunlarını dinledi.

Kaymakam Duru; “Engelli vatandaşlarımızın hiçbir zorluk çekmeden, diğer vatandaşlarımız gibi doğuştan gelen haklarını kullanmaya ve kamu hizmetlerini almaya hakları vardır. Bütün insanların birer engelli adayı olduğu ve zihinsel ve bedensel değil düşünce yapımızın engelli olmaması gerektiğine inanıyorum” dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURULMALI

Kaymakam Duru, Devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşların özverili çabaları ile sorunların çözülmesini ve farkındalık oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Programa Kaymakamı Duru, Belediye Başkanı Nihat Sarı, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Veli Özcan, Ziraat Odası Başkanı Cengiz Güçlü, Pancar Kooperatifi Başkanı Veysel Topçu, Engelliler Derneği başkanı Seydi Özkurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş katıldı.

Günün anısına çekilen fotoğrafların ardından ziyaretler son buldu. >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim