48. 'Pantene Altın Kelebek Ödülleri' Zorlu PSM'de düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Türkiye’nin sevilen sanatçıları sanat dünyasında gösterdikleri başarıları ve eşsiz yetenekleri nedeniyle Pantene ana sponsorluğunda Hürriyet tarafından düzenlenen tören de ödüllerine kavuştu. Tören öncesi Kırmızı Halı’da yerlerini alan ünlü isimler gökteki yıldızları andırdı.

AFYON’DA YILDIZLAR GEÇİDİNDE 

Törende Demet Özdemir Koç, Rachel Araz Kiresepi, Nilsu Berfin Aktaş, Özgü Kaya, Su Burcu Yazgı Coşkun, Taro Emir Tekin, Zeynep Bastık, Edis, Bengü, Ebru Yaşar, Sefo, Ceyda Kasabalı, Fırat Albayram, Nisa Bölükbaşı, gibi pek çok ünlü isimin yerini aldığı ödül töreninde Afyonkarahisarlı isimlerde adından söz ettirdi. Afyonkarahisar Zabıta Müdürü Taner Çelik’in oğlu Çağrı Çelik’de altın kelebek ödülüne layık görülen isimler arasında.

Televizyon ve müzik dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği gecede ünlü isimler başarılarıyla adeta birbiriyle yarıştı. 48. 'Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde farklı dallarda birçok sanatçı ödül alırken “En İyi Müzik Gurubu” dalında DEDUBLÜMAN müzik grubu ödül aldı.

“BANA İNANDIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”      

Ödül töreninde konuşma yapan klarnet ve perküsyon sanatçısı Çağrı Çelik; “Üniversiteye ilk geldiğimiz yıllarda, hepimiz bambaşka şehirlerden geldik ve ben Mustafa ile tanıştım. Öncelikle Mustafa’ya çok teşekkür ederim. Beni bu güzel adamlarla tanıştırdı ve bu güzel günlere beraber geldik. Bundan sonrasında elbette hepimiz ailelerimize ve sevdiklerimize teşekkür ediyoruz ama ben annemle babama çok teşekkür ediyorum bana bu müzik yolculuğunda inandıkları ve bu günlere gelmemi sağladıkları için çok teşekkürler” ifadelerini kullandı.

DEDUBLÜMAN KİMDİR?

Müzik listelerimizin vazgeçilmez şarkılarının sahibi Dedublüman hakkında tüm detaylar burada!

‘’Gamzedeyim Deva Bulmam’’ isimli parçayla büyük bir başarı yakalayan Dedublüman, yaptıkları müzik çalışmalarıyla tüm Türkiye’yi hüzünlendirmeye devam ediyor. 2010 yılında kurulan grup, müzik platformlarında milyonlarca dinlenmeye ulaşmış durumda.

Gelin Dedublüman’ı daha yakından tanıyalım.

DEDUBLÜMAN NASIL KURULDU?

Grup, Mustafa Yavuz ve Kurthan Sarpkaya tarafından kuruldu. Dedublüman’ı ‘’hislerini insanlara müzik yoluyla anlatmak’’ olarak tanımlayan grup üyeleri, uzun yıllar boyunca birlikte müzik yaptı. Trabzon’da başlayan serüven üniversite eğitimi için bir araya gelen genç yeteneklerin müzik becerilerini  İstanbul’a taşımasıyla devam etti. Diğer üyelerle İstanbul’da tanışan ikili, Dedublüman’ın asıl kuruluş tarihi olarak 2019 olarak belirtiyor.

Gençlerin dertlerine ortak olan ve müzik dünyasında hızlı bir çıkış yakalayan dev grup 6 kişiden oluşuyor. Vokalde ve gitarda Mustafa Yavuz; klarnet ve perküsyonda Çağrı Çelik; çello, keman ve udda Besim Talı; bas gitarda Kıvanç Kumlu; tuşlu enstrümanlarda ve akustik gitarda Hazar Altın ve davulda Kurthan Sarpkaya.

DEDUBLÜMAN’IN MÜZİK YOLCULUĞU

6 kişilik bir ekiple eşsiz müzikler yapan Dedublüman grubunun ismi de  şarkıları kadar anlamlı. Üyeler ‘’dedublüman’’ı ‘’aynı anda iki yerde olabilmek’’ olarak tanımlıyor. Şarkılarıyla ruhumuzu alıp başka yerlere taşımayı başaran Dedublüman, aslında bunun mesajını grup ismiyle henüz 2010 yılındayken vermiş.

‘’Gamzedeyim deva bulmam/Garibim hiç yuva kurmam’’

Dedublüman’ın müzik yolculuğu Trabzon’da başlayıp İstanbullara kadar uzandı. Grubun müzik kariyeri İstanbul’da zirve yaptı. Dedublüman, kendilerine has tarzlarıyla milyonların beğenisini kazanmayı başardı. Gruba başarısını getiren çalışmalar hiç kuşkusuz orijinalinden daha çok dinlenen cover çalışmalardı. Geçmesin Günümüz, Ah Bir Ataş Ver, Gamzedeyim Deva Bulmam ve Depresyondayım isimli cover çalışmaları halkın kalbini kazanan ve en çok dinlenen parçalar arasında yerini aldı. HABER: BETÜL ÖZDEMİR 

Editör: TE Bilisim