Azeri sanatçı Sura İskenderli, Matrax’ta konser vermek için geldiği Afyonkarahisar'da gazetecilere yaptığı açıklamada, o kadar da gizemli olmadığını Azerbaycanlı olduğu için Türkiye'ye yabancı bir sanatçı olduğunu söyledi. Tüm projelerini Azerbaycan'da yaptığını dile getiren İskenderli, şöyle konuştu: "Türkiye'de yüzümü biraz tanımıyorlar. Ondan dolayı olabilir. Aralık ayında 25 yaşında olacağım. Bir ay kaldı. Müziğe küçük yaşlarda başladım. Ama ilk şarkılarımı yapalı yaklaşık daha bir yıl oluyor."

Türkiye’de 45 konser verdi

'Popüler olmayı bekliyor muydunuz' sorusuna İskenderli, "Vallahi aslında düşünüyordum. Çalışan kazanacak diye bir şey biliyordum. Ondan dolayı da hep çalıştım. Gelecek de ise olmak istediğim yer ise, Türkiye dışı. Örnek aldığım sanatçılar da eskiler değil, aynı benimle beraber başlayan yabancı sanatçılardır” dedi. İskenderli,  Türkiye'de  şimdiye kadar 44-45 civarında sahne aldığını yıl sonunda kadar 50 konser vermeyi planladığını vurguladı. 'Bi daha yak' şarkısıyla Türkiye'de internette en çok aranan sanatçı sizsiniz' sorusuna ise İskenderli, "Öyle mi? Bilmiyordum. Bu gerçekten benim için çok güzel bir duygu. Çalıştığıma deydi diye düşünüyorum. İnşallah daha fazlasını yapacağım." ifadelerini kullandı. Kliplerinde ön planda olan "hastane" teması üzerine olmasını da değerlendiren İskenderli, "Aslında şarkılarımda söylemek istediğim psikolojik durumu sadece hastane temasında gösterebildim. Çünkü, normalde o konulara şimdiye kadar kimse girmedi"

Zahidem Türküsünü okuyacağım

Türkçe şarkılar hakkında ise Türkülere dikkat çeken İskenderli,  "En etkilendiğim bir türkü var. Onu daha okumadım. O da Neşet Ertaş'dan 'Zahidem' türküsü. 'Gönül Dağı' parçasını okudum ama en çok sevdiklerimi daha okumadım. İnşallah, o parçaları da 2020 yılında yapacağım türkü çalışmasında okumayı istiyorum. Albümlerim de olacak. Bir tane yaptık. İnşallah, yakında hem Azerbaycan hem de Türkçe bir albümün olacak. Zaman bulabilirsem inşallah" Türkçe'yi yaklaşık bir yıldır düzgün bir şekilde konuşabildiğini aktaran İskenderli,  "Türkçe ile ilgili araştırmalar yapıyor, çok fazla kitap okuyorum. Yani, kendiliğinden olmuyor. Ben aslında, sanat konusunda Azerbaycan ile Türkiye'nin çok yakın olduğunu düşünüyorum. Kültürlerimiz için aynısını söyleyemem farklılıklar var. Azerbaycan -Türkiye kardeşliği konusunda da ise, 'kuzen' olduğumuzu düşünüyorum."

Editör: TE Bilisim