İscehisar her şeyin en iyisine layık

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, “Bu 3,5 yılın sonunda Allah ömür verirse çok çok güzel bir belediye, çok güzel şirin bir İscehisar her yönüyle yukarıya gitmiş daha da ileriye gitmiş daha başarılı bir belediye olacağız” dedi.

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin özel açıklamalarda bulundu. Kent Meydanı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, “Kent meydanının projesi bitti. Proje tamamlandı ama dediğim gibi koruma amaçlı imar planı ile birlikte Anıtlar Kurulundan onaylandıktan sonra biz blok nizamı olarak belediye ile buradaki mülkler halkın biz kendimiz yapalım yaptıralım diye düşünüyorduk ama o blok nizamına izin vermiyorlar. Mevcut yapısı olanlar yenilenecek kurallara göre kendileri yapacaklar. Dış görünümü hatta son meclisimizde bir karar aldık. Vali beyin İscehisar’ı ziyaretinden sonra dış cephelerin rengini şeklini ve uygulamasını da bundan sonra belediye olarak biz belirleyeceğiz” dedi.Sıfır atık projesine önem verdiğini dile getiren Başkan Şahin, “Şimdi biz sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayeleri ile yürütülen sıfır atık projesi kapsamında 3 buçuk trilyonluk bir sıfır atık projesi yaptırdık ve bakanlığa verdik. İnşallah onu da uygulayacağız tüm bu atıkları baştan ayırmak suretiyle yani camdır, kağıttır, kartondur bunlarında ekonomiye kazandırılmasını sağlayacağız inşallah” Bayat ekmekleri toplama kampanyası hakkında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Şahin, “Bayat ekmekleri topluyoruz bunları bizim barınağımız var orada kullanıyoruz oda güzel bir uygulama oldu. Tabi her şeyi yapmak istiyorsunuz ama bunlar dediğim gibi imkan ve kabiliyet meselesi yani bir çok projemiz var. Hayata geçirmeden birçoğunu da bahsetmek belki hayalcilik gibi görünebilir. O manada projesi biten tamamlanan belirli bir noktaya gelenleri sırası geldikçe halkımıza anlatıyoruz bahsediyoruz” dedi.

TOKİ KONUTLARI YAPILACAK

TOKİ konutları hakkında da açıklamalarda bulunan Şahin, “TOKİ’nin yeri belirlendi kuraları çekildi artık TOKİ’nin yapacağı ihaleyi bekliyoruz. 250 konut 175 tanesi 2+1, 75 tanesi ise 3+1 olacak” dedi. Tarım OSB ile ilgili görüşlerini de aktaran Başkan Şahin, “Geçmiş dönemde bir Tarım OSB hazırlanmıştı. Biz meclisten karar aldık bunu hayata geçirelim diye Tarım Bakanlığıyla yaptığımız görüşmelerde bu besihanelerin bulaşıcı hastalıklardan ve şap gibi diğer şeylerden dolayı besihanelerin birbirine çok yakın olmaması gerekiyor. Bunun orta yerinde hayvan pazarı etrafında da besihanelerin olmasını tasarlıyorduk. O hayvancılık organizeyi Tarım Bakanlığıyla yeniden revize etmek suretiyle hayata geçireceğiz inşallah” dedi.

SPORA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUM

İscehisarspor’a önem verdiklerini dile getiren Başkan Şahin, “Biliyorsunuz İscehisarspor Süper Amatör Lig de şampiyon oldu. Ben gençlerimizi ona katkı sağlayan bütün İscehisar halkını iş adamlarımızı, başta yönetim kurulu başkanı Erdem Mercan olmak üzere yönetim kurulu Fatih hocamızı tüm arkadaşları yürekten tebrik ediyorum. Gerçekten İscehisarspor Bölgesel Amatör Ligde bu yıl İscehisar’ı hakkıyla temsil edecek. Yeni transfer ve yeni kadro oluşturması çalışmalarımızı da başlattık. Önümüzdeki günlerde kaymakam beyle iş adamlarımızla istişare edeceğiz. Güzel bir kadro ile bu senede bir üst lige daha taşımak için mücadele edeceğiz. İscehisar her şeyin en güzeline layık her şeyi hak ediyor” İlçede yaşayan engellilere büyük önem verdiğini dile getiren Başkan Şahin, “Biz engellilerimize başından beri hem engelli araçları ve diğer anlamda önem veriyoruz. Hatta bu yapacağımız aile yaşam merkezinde de onlara bir alan yapacağız ayrıca engelli parkı yapacağız. Engellilerimize, Engelliler Haftasında bir kahvaltı düzenledik.  Afyonda bu karayollarının orada ki parkta kendileri ile bir araya geldik. Tabi bizim yollarımızda kaldırımlarımızda engelliler daha önce çok fazlasıyla düşünülmemiş bu projelerde de engellilere önem veriyoruz. Daha da engelliler için elimizden geleni yapacağız inşallah” dedi.

TAMİRLERE BÜYÜK BÜTÇE HARCIYORUZ

İçme suyu ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aktaran Şahin, “Biz geldikten sonra tabi birçok projeden falan bahsediyoruz ama bir arsenik arıtma tesisimiz ve onun otomasyonu çalışmıyordu. Onun yakında ihalesini yapıyoruz. Bir arsenik problemi var bizim içme suyumuzda onu bertaraf etmek için yaklaşık 250 bin lira civarında bir iyileştirme yapmamız gerekiyor. Bu arada katı atık arıtma arızalıydı oda çalışmıyordu. Onunda 450 bin civarında bir gideri var. Yapan firma konkordato ilan etmiş geçici kabule daha gelmemiş. 283 bin lira civarında bir kesin teminat var. Bu teminata el koyduk ve orayı da son aşamaya getirdik. Tamir çalışmalarına başlayacağız. Katı atık arıtmayı da çalıştıracağız. Yani biz kaplıcanın arızasıydı, tamiriydi işte arsenik arıtma ve katı atık arıtma bu tür arıza bakım tamirlerine de ciddi bir bütçe harcıyoruz. Arsenik oranı diyelim yüzde 9 olacaksa son zamanlarda bir miktar fazla çıkmaya başladı. Tabiki onu da arsenik arıtmayı ve otomasyonu yaptırdıktan sonra hem kuyular boşuna çalışmayacak. Hem Afyon Belediyesinin otomasyon ve arıtma işlemlerini yapan firma inşallah bizim orayı da yapacak”

YENİ İTFAİYE ARACIMIZ GELİYOR

İller Bankası’ndan itfaiye aldıklarını dile getiren Şahin, “İtfaiye eksiğimiz vardı biz gerekli müracaatları yaptık. İtfaiyemiz çıktı İller Bankasından yakında inşallah itfaiyemiz gelecek çünkü bizim yüksek binalarda merdivenli itfaiye yok yetişmiyor. Allah korusun bir yüksek katlı binada bir yangın olsa mutlaka diğer belediyeden afyondan veya başka ilçelerden gelene kadar beklemek zorunda kalacağız. Çok mücadele ettik. Türkiye’de aşağı yukarı 20 belediye Ege Belediyeler Birliğine, Türkiye Belediyeler Birliğine, İller Bankasına çok yere müracaat ettik. İller Bankasından itfaiyemiz onaylandı. İnşallah oda yakında gelecek. Araçlar çok eski bu dönemde tamamını yenileyeceğiz” dedi.

 KADIN KÜLTÜR EVLERİ ÖNEMLİ

Kadın Kültür Evi projesi hakkında bilgiler aktaran Başkan Şahin, “Projemiz bitti. Vali bey gelip gittikten sonra süratle vali bey in maşallahı var yani hızına yetişmek mümkün değil. 18 ilçede bunu 17 ilçede başlattı. Bizede hatta dedi ki İscehisar da kaynak sıkıntısı yok. İş adamlarınızla görüşün yapın burayı dedi.  Biz kaymakam beyle iş adamlarımızla görüşüyoruz. Projemiz tamamlandı. Vali bey 70 günde bitirin diyor ama biz sıfırdan bir bina yapacağımız için bir kaç ay sürebilir ama onuda en kısa sürede yapacağız” dedi. Kadınlara yönelik projelere önem verdiğini dile getiren Başkan Şahin, “Biz kadınlarımızın projelerine önem veriyoruz. Hanımeli çarşısını da yapacağız onunda projelendirme çalışmalarına başladık. Bizim bir tekstil düşüncemiz vardı. Geçmedi meclisimizden Afyon Belediyesi 1500 kişilik bir tekstil çalışması yaptı biliyorsunuz. Biz bu Hanımeli çarşısında da yapılacak bu aile yaşam merkezinin yakınlarında el sanatlarımızın kadınlarımızın evinde ürettiği yiyecektir, örgü ve diğer şeyleri pazarlanması anlamında onuda yapacağız inşallah.”

CİMER’E ŞİKAYET EDİLDİ

Tuvalet konusunun CİMER’e şikayet edildiğini dile getiren Şahin, “Şöyle ki bizim merkezde bir meydanda dışarıdan gelenler için özellikle pazara inen halkımız için bir iş hanının alt katında tuvalet vardı. Çok fazla kullanılır durumda değildi. Merkeze bir tuvalet yapalım diye başladık fakat bazı şikayetler oldu bunun üzerine biz iş merkezindeki tuvaletleri kullanılabilir hale getirdik. Yenilemesini yaptık. Gayet güzel oldu. Bir ihtiyaçtı ama merkeze yapılan o dışarıya yaptığımız tuvaleti de CİMER e kadar şikayet ettiler. Onuda artık kasap dükkanı olarak açacağız inşallah” dedi.Çöp konteynırlarının yenilendiğini söyleyen Şahin, “Bizde daha önce 2 bine yakın çöp konteynırı köylere dağıtılmış poşete geçilmiş. Poşet meselesi, bizim çöp araçları 4 tane idi 1 tanesi hurdaya çıktı 3 tane çöp aracımız var. Çöp aracı ile ilgili girişimlerimizi de yaptık. Çöpümüzü kendimiz topluyoruz. Poşet çöpleri sokak hayvanları parçalıyor. Dolayısıyla da kir daha da artıyor. Bu sıfır atık projesi kapsamında artık bu projemiz hayata geçtiğinde daha da çöpten sıkıntımız ortadan kalkacak ama biz ilk etap da dedik ki ihtiyaç olan yerlere 500 tane çöp konteynırı aldık. Geçen hafta dağıtmaya başladık. Tamamını dağıtacağız. Eskileri de kaldırıyoruz. Onlarında tamirini bakımını yaptırdıktan sonra yine mahallelere dağıtacağız”

TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Koronavirüs tedbirleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, “Biz ilk günden itibaren başkan yardımcımızın başkanlığında 5 kişilik bir heyet oluşturduk. Bu heyet ile birlikte kaymakamlığımız, vefa ekipleri ve diğer ekipler ile birlikte çalışmalara başladık. Başta belediye şirketimizin toplu taşıma araçları olmak üzere jandarma, emniyet, hastaneler, tüm resmi kurumlar, okullar bunların dejenfekte ve diğer çalışmalarını yaptık. Covid ile beraber aslında belediyelerin gelirleri de %50 oranında düştü. Özel idarenin de gelirleri %50 oranında düştü çünkü yerel yönetimlere ayrılan pay tahsil edilen vergi gelirlerinin %5 i oranında devletin vergi tahsilatı düşünce dolayısıyla belediyelerin gelirleri de düştü buna rağmen biz tüm resmi kurumlarında ve toplu kullanılan alanlarda dezenfekte çalışmaları yaptık. Yani bizim insanımız özellikle kurban bayramında bir rahatlama yaşadı ancak bu rahatsızlık geçmiş değil gün geçtikçe pozitif vaka sayısı artıyor. Gün geçtikçe vefat edenlerin sayısı artıyor. İnsanlarımızı buradan hassasiyet göstermeleri maske mesafe ve hijyene dikkat etme konusunda başta kendimiz olmak üzere çok çok dikkatli olmak zorundayız. Hakikaten ciddi bir artış var. Yani bunu halkımıza bir türlü kabullendiremiyoruz. Yani biz Türküz bize bir şey olmaz mantığı var. Doğru değil yani çok dikkat etmemiz gerekiyor son zamanlarda sayıda arttı karantinaya alınanların sayısı da arttı. Bizim ilçemiz önemli bir iş merkezi iş adamlarımız bu covid den sonra ihracat oranları çalışma oranları arttı. Allah korusun bir ilçenin karantina ya alınması, bir takım şeyler gündeme gelir ise ekonomik olarak da çok büyük zararlar yaşanacak onun için çok dikkatli olmaları gerekiyor. Yani biz elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz ama vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz”

DÜĞÜN SALONU KAZANDIRACAĞIZ

İlçeye düğün salonu kazandıracaklarını söyleyen Şahin, “Şuanda bizde belediyenin 1 tane düğün salonu var. Bir de bahsettiğimiz karaöz parkında bir kiracısı olan düğün salonu vardı. Bizde şuan hem yazlık hem kışlık düğün salonlarına ihtiyaç var.  Bu nedenle 1000 kişilik düğün salonu projesi tamamlanmak üzere onuda inşallah kısa sürede yapacağız. Düğün salonunu belediye imkanlarıyla yapacağız. İller Bankası kaynağı olur. Başka kaynaklar olur. Biz Sandıklı’da böyle bir proje uygulamıştık. Yap işlet devret şeklinde şayet kredi bulamadığımız takdirde yap işlet modeli ile de bunu hayata geçireceğiz” dedi. Halı saha yapacaklarını da dile getiren Şahin, “Bizim bir tane halı sahamız vardı. Daha önce kaymakamlık halı sahayı belediyeye devretmişlerdi. Bizim stadyum yakınında bu çalışır vaziyette değildi gelir gelmez onu faaliyete geçirdik eksiğini arızasını yırtığını kapattık.  Çalışıyor şuanda ancak biz hem ilçede hemde okulların bahçelerinde yapılmak üzere sportoto teşkilatına halı saha müracaatlarımızı yaptık. Oradan da sonuç bekliyoruz kısa sürede inşallah sonuç alırsak halı saha kazandıracağız birkaç tane İscehisar’a”

TERMİNAL BİNASI YAPILACAK

Meslek Yüksekokulu ile ilgili konuşan Şahin, “Meslek Yüksek Okulumuz bizim son yıllarda gerçekten sos veriyor son yıllarda öğrenci sayıları düşmüştü Yüksek Okul müdürümüzün gayretleriyle bir bölüm daha ilave edildi. Bildiğim kadarıyla Yüksek Okulun şehir merkezinde olmamasının sıkıntıları var. Ben gelir gelmez rektör beyi ziyaret ettim sonra tekrardan ziyaret ettik. Bu iki yıllık Yüksek Okullar büyük sıkıntı yani bir ara eleman yetiştirmek amacıyla kurulmuş ama birçok ilçede durum iyi değil yani öğrenci sayısı gün geçtikçe düşüyor. Bizim Yüksek Okulumuzun en azından bir 4 yıllık kazandıralım diye çabalıyoruz. Bununla ilgili görüşmeleri yaptık. Bir 4 yıllık okul kazandırdığımız takdirde bu ilçenin ekonomisine hem esnafına herkese büyük katkıları olacak” Yeni terminal binası ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, “Terminal yeri belirli imar planında istimlak edilmesi gerekiyor. Şahıs mülkiyetinde bizim istimlak için belediye bütçesinde aman aman bir para ayrılmamıştı oranın istimlakını gerçekleştirdikten sonra terminal projesi ve yapımını da gündeme getireceğiz” dedi.  “Yaşlı bakım evi ve rahabilitasyon merkezi için bir iş adamımız bizden yer istedi” diyen Şahin, Yerini belirledik teslim ettik. Ancak o arada bahsettiğimiz hastane mevzusu gündeme girdi. Zaten bir okul yapmıştı TOKİ’nin oraya Remzi Özcan bu okuldan sonra hastane gündeme girince bizim yaşlı bakım rehabilitasyon merkezi bir sonraki aşamaya kaldı ama Remzi beyin sözü var yaşlı bakım rehabilitasyon merkezini de Remzi Bey yapacak inşallah.”

BEN İSCEHİSAR SEVDALISIYIM

Kendisinin İscehisar sevdalısı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Şahin, “Ben gerçekten İscehisar sevdalısı bir adamım nereye gitsem İscehisar’a İscehisar’lıya sahip çıkmaya çalıştım. Bir ara Sandıklı’da çalışıyoruz İscehisarlı öğrenciler Sandıklıyı kazanalar falan gelip gidiyor, Elibol demişti ki yeter abi artık Sandıklıyı İscehisar’lı ile doldurdun diye. Şimdi biz dediğim gibi seçim kazandığımız günde sizinle bir telefon görüşmesi yapmıştık. Atalarımız ne güzel söylemiş arkadaş at binenin silah kuşananın biz bu işi yapacağımıza inanıyoruz. Ha eksiklerimiz var mı var. Aslında şu 1 buçuk yılda benim düşündüğüm gibi bir belediyecilik yapamadık ama yine söylüyorum bu 3,5 yılın sonunda Allah ömür verirse çok çok güzel bir belediye, çok güzel şirin bir İscehisar her yönüyle yukarıya gitmiş daha da ileriye gitmiş daha başarılı bir belediye olacağız. Bu manada ben bütün personelime sonsuz teşekkür ediyorum. İscehisar her şeyin en iyisine layık. Biz baştan söylemiştik. Bir şey değişecek her şey değişecek diye. Bu değişimi takip etsinler destek versinler. Bu ekip bu işi başaracak”

Editör: TE Bilisim