Nitelikli dolandırıcılara ‘eş zamanlı’operasyon

Afyon Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile Afyon Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda sürdürülen çalışmalarda Banka kredi kartlarının kötüye kullanılması ve Bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçları kapsamında tespit edilen şüpheliler önceki sabah 07.00 de düzenlenen eş zamanlı operasyonlar ile Antalya ve Kocaeli’nde yakalandılar.

İlimizin tanınmış bir ailesinin ferdi

Afyon Cumhuriyet Başsavcılığının 2018 tarihine dayanan bir soruşturmasının şüphelileri Afyon Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi dedektiflerinin ısrarlı takipleri sonucunda Afyon, Antalya ve Kocaeli’nde yakalandılar. Banka kredi kartlarının kötüye kullanılması ve Bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçları kapsamında tespit edilen şüphelilerden Nedim B. isimli şahsın İlimizin tanınmış bir ailesinin fertlerinden olduğu, şahsın Antalya’da yakalandığı öğrenildi.

Şüpheliler birer birer tespit edildi

Afyon Emniyet Müdürlüğü ve Afyon Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonuyla Afyon Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sürdürdükleri teknik takipler neticesinde dört şüphelinin isimleri tespit edildi. Dosya kapsamında şüpheli konumunda bulunan Erkan K. (müflis M.....Tur isimli işyeri sahibi) isimli şahıs il merkezinde yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin adreslerini tespit eden Ekipler Antalya ve Kocaeli’nde gerekli hazırlıkları yaptılar.

Üç şüpheliye şafak sökerken operasyon

Antalya ve Kocaeli’nde belirlenen adreslerin çevrelerinde gece yarısından itibaren tedbirlerini alan Emniyet Ekipleri, sabah 07.00 de eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda Nedim B. isimli şüpheli Antalya’da, Levent A. ve Muktalip U. isimli şüphelilerde Kocaeli’nde yakalandılar. Şüpheliler Afyon Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesine getirilerek sorguya alındılar. Dün sabah saatlerinde Afyon Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüpheliler soruşturmada bazı yeni bilgilere ulaşılması nedeniyle ek gözaltı süresi alınarak Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildiler.

Kartları kopyalayanda tespit edildi

Dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak kartları kopyalayan kişinin de tespit edildiği, olayın boyutlarının Türkiye çapına yayıldığının görüldüğü ve tüm şüphelilerin sorgulamalarına devam edileceği öğrenildi.  HABER/ RABİA GÜZBEY

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim