Azerbaycan ve Türkiye kardeş ülkedir

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Azerbaycan’da yayın yapan bir televizyon programına katılarak, önceki gün TBMM’de kararı alınan Azerbaycan teskeri ile ilgili değerlendirmede bulundu. Milletvekili Özkaya, “Bir kez daha yineliyoruz; Azerbaycan ve Türkiye kardeş ülkedir, biz iki devlet bir milletiz” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Türkiye ile Can Azerbaycan bir millet iki devlet ilkesi gereğince her zaman bir birinin en yakını olduğunu söyleyerek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermenistan ile savaş başladığında Azerbaycan’a saldırdıktan sonra Azerbaycan’ın da meşru hakları çerçevesinde kendi işgal altındaki topraklarını kurtarma sürecinde her türlü desteği vereceğini ve herzaman Azerbaycan’ın yanında olacağını beyan etmişti” dedi. Milletvekili Özkaya, “10 Kasım itibariyle ateşkesin sağlanması ve ateşkesi bir barış şeklinde korunması için Rusya Federasyonu ile Türkiye’nin burada bulunmasına yönelik talepler dikkate alarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gereğince Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir kısım askeri birliğimizin ve sivillerimizin Azerbaycan’ın belirleyeceği yerde konuşlanmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinden teskereyle gönderilmesi talebinde bulundu”  diye konuştu.

KARAR RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

“Bizim Anayasamızın 92. Maddesi yurt dışına asker gönderilmesi konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisine yetki vermiştir” diyen Milletvekili Özkaya, “Bizde mecliste bu konuyu uzunca müzakere ettik ve 1 yıl süreyle ihtiyaç olduğunda bu süre yine meclis tarafından uzatılabilir. Azerbaycan’da Cumhurbaşkanımızın sayısını, sınırlarını ve görev alanlarını belirlemek üzere yetki verdik ve bugünkü resmi gazetede karar yayınlandı ve yürürlüğe girmiş oldu” dedi. Meclisteki AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti’nin teskereye olumlu oy verdiğini ifade eden Milletvekili Özkaya, “Yanlızca HDP olumlu oy vermedi. Mecliste büyük bir heyecanla, coşkuyla Azerbaycan’ın bu mutlu ve muzaffer gününde birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduk. İnşallah her zaman söylediğimiz gibi iki devlet tek millet olarak yolumuza devam edeceğiz ve Yukarı Dağlık Karabağ’ın tamamı  Azerbaycan’ın olduğu ve orada Sulhun, barışın, insanların evinde mutlu bir şekilde oturduğu güne kadar yardımımız devam edecek” diye konuştu.  >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

Editör: TE Bilisim