TMOK'un internet sitesinde yer alan açıklamada, "2019 Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak bu alanda Türkiye'nin ilk dünya şampiyonu olan, 2017 yılında Avustralya Dünya Kupası'nda yaptığı hareketle 'The Colak' hareketini dünya cimnastik literatürüne yazdıran, Tokyo'da düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek olan milli sporcumuz İbrahim Çolak, sporla ilgili pek çok kişi ve kurumdan gelen aday önerileri arasından, seçici kurul ve jüri değerlendirmesi sonucunda '2020 Mustafa V. Koç Spor Ödülü'ne lâyık görüldü." ifadeleri yer aldı.

SPOR EN BÜYÜK TUTKUM

Kovid-19 önlemleri doğrultusunda Koç Holding Youtube kanalında gerçekleştirilen törende, 25 yaşındaki milli sporcuya toplam 250 bin TL'Iik maddi ödülün yanı sıra, Koç logosunun da mimarı olan dünyaca ünlü tasarımcı Ivan Chermayeff'in tasarladığı ödül takdim edildi.

İbrahim Çolak: "Herkesin kendi zirvesi vardır, kıyaslama yapmayın ve kendinizi geliştirin"

Ödül için teşekkür konuşmasına "Bu değerli ödül için Koç Topluluğu'na, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne, jüri üyelerine, seçici kurula ve elbette arkasında bıraktığı iyilikler ve bizlere esin kaynağı olmaya devam eden spor tutkusu için Mustafa Koç'a teşekkür ederim."

diyerek başlayan Çolak şöyle konuştu: "Spor benim de en büyük tutkum. Antrenmanlara gitmek, yarışmalara katılmak, her seferinde madalya kürsüsünde yer almanın hayalini kurmak benim işim, dinlenme biçimim, boş zaman eğlencem, kısacası her şeyim. Hayatımı adadığım artistik cimnastik sporu bana pek çok fırsat sundu. Pek çok kapıyı araladı. Yaşadığım semtten, dünyanın en uzak köşelerine uzanma olanağı sundu. Ama en önemlisi, beni olduğum kişi yaptı. İyilik duygusunun sporun can damarı olduğunu gösterdi. Yarışmanın, barışmaya giden yolun ilk durağı olduğunu öğretti. Mükemmelliğin, fedakârlığın bir arada olduğunu fısıldadı. Rakiplere saygının, kendime saygı duymak olduğunu anlattı. Her defasında, tevazunun sadece bir nezaket kuralı değil, bir dünya görüşü olduğunu bana hatırlattı. Bir dünya şampiyonu ve Mustafa V. Koç Spor Ödülü sahibi olarak sorumluluğumun daha da arttığını biliyorum. Sizlere mükemmellik, dostluk ve saygı gibi Olimpik değerlerin yaygınlaşması için hayatım boyunca çalışmaya devam edeceğimin sözünü veriyorum."

Editör: TE Bilisim