İl Genel Meclisi 2020 yılı Aralık ayı toplantıları devam ediyor. İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleşen toplantıda komisyondan gelen raporlar görüşüldü. İl Özel İdaresine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 adet Kanal Açma Araç alımı için hibe edilen ödenek, kanal açma araçları alımına yetersiz geldiğinden dolayı, ilave ödenek aktarılması oy birliği ile kabul edildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İscehisar İlçesine bağlı Alanyurt Köyüne Köy Fırını yapılması için ödenek aktarılması konusundaki komisyon raporu oy birliği kabul edildi.  Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü Kurumsal Kodu altında bulunan Akaryakıt ve Madeni Yağ Alımları Harcama Kalemine ilave ödenek aktarılması konusundaki komisyon raporu görüşüldü. Komisyon raporu İl Genel Meclis Üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

KÖY KONAĞI YAPILACAK

Dazkırı İlçe Özel Müdürlüğü’nün Beton Parke ve Bordür Yapımı harcama kaleminde bulunan ödeneğin, birlik hizmetlerinde kullanılmak üzere Köylere Hizmet Götürme Birliği harcama kalemine aktarılması oy birliği ile kabul edildi. İl Özel İdaresine ait 9 ada, 2, 6, 7, 11 ve 12 parsel numaralı 5 adet taşınmazı eşi Mustafa Yayla'nın 1997 yılında belediyeden bedeli karşılığında satın aldığını, taşınmazların üzerine bina yapılmadığı için tapu devirlerinin yapılmadığı, Yeşilhisar Belediyesinin tüzel kişiliğinin 2014 yılında sona ermesi nedeniyle taşınmazların varisler adına tescillerinin yapılması oy birliği ile kabul edildi.  Dinar İlçesine bağlı Göçerli Köyüne, Köy Konağı ve Nikah Salonu yapılması konusundaki komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.  >>GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim