Yeşilyol’da bulunan Atatürk İlkokulu 2016-2017 eğitim öğretim sonrasında İGM kararıyla depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılarak yerine yeni bina inşaatı başladı. Yeni okulda 3 ana sınıfı ve 39 ilkokul sınıfı olmak üzere toplam 42 derslikli olarak yapıldı.  Amaçlarının Afyonkarahisar’ın en teknolojik, akıllı ve güvenli okul haline getirmek istediklerini söyleyen okul müdürü İsa Urhanoğlu ve Okul Aile Birliği Başkanı Murat İşitez, “Bunun için başta eski öğrencilerimiz olmak üzere iş adamlarımızı, eğitime gönül vermiş bireyler, stk’ları destek olmaya çağırıyoruz” dediler.  
“EĞİTİMDE GÜÇLÜ YARINLAR” 
İnşaat çalışması bitme aşamasına gelen yeni Atatürk İlkokulu için yardımseverleri destek olmaya çağıran Okul Aile Birliği Başkanı İşitez, “Eğitimde Güçlü yarınlar için Afyonkarahisar’ın en köklü okullarından biri olan Atatürk ilkokulunu teknolojik donanımlı bir eğitim kurumu haline gelmek istiyoruz. Bunu yaparken de eğitime gönül vermiş hayırseverleri yanımızda görmek istiyoruz. Atölye ve sınıfların donatılmasında katkısı olanları sınıfların girişine adlarını özel bir plakaya yazıp isimlerini yaşatacağız” dedi. 
2023 EĞİTİM VİZYONU
Okul Müdürü İsa Urhanoğlu ise yeni okul için donatılması için şunları söyledi, “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde belirtilen temel unsurlar ışığında, öğrencilerimize yeni okulunda, yeni sınıflarında nitelikli fiziki ortam yaratmak ve öğrencilerimizin hak ettiği biçimde hem akademik eğitim hem de kaliteli ve nitelikli fiziki ortam almalarını amaçlamaktayız. 2023 Eğitim Vizyonu, insanı maddi manevi tüm varlık unsurlarıyla bir bütün olarak gören bakışı temsil etmektedir. Bu anlayışla, 21. yüzyılda eğitim sadece okulla sınırlı değildir. Sınıf, okul, ev, medya, sokak öğrenmenin çeşitli şekillerde vuku bulduğu ortamlardır. Yeni okulumuzla, Eğitimin tüm paydaşları öğrenciyi destekleyen yönlendiriciler olmalıdır” dedi. 
ATÖLYELER KURULACAK
Okul Müdürü Urhanoğlu, “ Okul, çağın ihtiyaçlarına uygun gerçek kimliğini bulduğunda o kurumda ekip olma, üretme ve insanlık bilinci oluşmaktadır. Çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimleri için okulumuzda tasarım- beceri atölyeleri kurulacaktır. Bu atölyelerdeki etkinlikler bilim, sanat, spor ve kültür odaklı olarak yapılandırılacaktır. Tasarım-Beceri Atölyeleri çocuğun özellikle elini kullanmasını önemseyen, öz güvenini arttıran etkinliklerle çeşitlendireceğiz. Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı bu atölyeler çocuğun kendisini ve çevresini tanımasına yardımcı olacaktır.”  Urhanoğlu, “Bununla beraber bu atölyeler, yeniçağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması becerilerinin kazandırılması için somut mekânlar olarak düzenlenecektir. Okulumuzda kuracağımız her birim için katkılarınızı bekliyoruz. Çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda yaşam becerileri kazanımlarına yönelik kuracağımız her sınıf, her birim ve Tasarım- Beceri Atölyeleri okulumuz öğrencilerinin gelişimlerine nesiller boyu katkı sağlayacaktır.  Aile büyüklerinin, firmalarının ismini yaşatmak ve unutulmaz kılmak isteyenlerin donattıkları sınıf ya da atölyeye onların adını vereceğiz. Herkesi bir sınıf donatmaya davet ediyorum” diye konuştu.  >>Gökhan Kocaaslan

 

Editör: TE Bilisim