Pandemi sürecinde herkes evlere kapanmaya başlasa da hayvanların bu dönemde en fazla etkilenen canlılar olduğunu söyleyebiliriz. Kimileri bu duruma daha fazla dikkat ederek evlerinin önüne su ve mama koyarken, kimileri ise evcil hayvanlarını sokağa atmaya başladı. Bu duruma tepki gösteren hayvan severler, ev ortamına alışan hayvan dostlarımızın soğuk havaya dayanamayacağını belirttiler.

‘SESLERİNE SES OLALIM’

Kendi imkânları ile bir şekilde hayvan dostları için yeme ve içme imkânı sağlayan hayvan severler belirli günlerde toplanarak, şehir merkezlerinden onlarca kilometre uzağa atılmış sokak hayvanlarını beslemeye gidiyorlar. Herhangi yetkili merciden destek gelmediğini belirten hayvan severler herkesin anlayışlı olmasını ve hayvanlara karşı dikkatli olunmasını istiyorlar.

'ONLARIN BİZE İHTİYACI VAR'

Hayvanlara karşı yapılan işkencelere dur diyenlerin bir kısmını Afyonkarahisar /Aliihsanpaşa’da yaşayan hayvan severler oluşturuyor. Bir süre önce hayvan severlerin mahallelerinde beslediği ve birden ortadan kaybolan köpek şüphe uyandırdı. Bu durumun peşini bırakmayan hayvan severler birçok yerde Karamel ismini verdikleri köpeği aradılar. Daha sonra köpeğin barınakta olup olmadığını kontrol etmek için gittiklerinde ise Karamel’in gözlerini kör olmuş bir halde buldular. Gözlerinde oluşan katarakt yüzünden görme duyusunun kaybolduğunu ve mahallede iken birileri tarafından sopalı işkenceye maruz kalmasının bu duruma zemin hazırladığını belirten hayvan sever aile gereken işlemleri yaptırarak Karamel’i sahiplendi. Karamel’in 2 gün önce Aliihsanpaşa’daki evin bahçesinden şüpheli bir şekilde tekrardan kaybolduğunu belirten hayvan sever aile Karamel’in bulunması için yetkililerden yardım istedi.

>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim