Üniversite kampusünde akademik ve idari personelle istişarelerde bulunan TSYD Başkanı Nadir Güzbey, daha sonra Burdur Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ile bir araya geldi. Rektör Korkmaz’ın, spora ve sporcuya verdiği destek ile adından sıkça söz ettiren çok kıymetli bir Rektör olduğunu, futbol, hentbol, basketbol, voleybol, tekvando, judo, güreş, atletizm ve kros takımları ile üniversitelerarası başarılara imza attıklarını belirten Nadir Güzbey, “Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, sportif başarıların yanı sıra tesisleşme konusunda muhteşem işler başarmış. 15 bin kişilik stadyum öyle sıradan stad yaptım oldu cinsinden değil, olimpik özelliklere sahip diğer sporcu eğitim tesisleri 5 yıldızlı. Aerobik, badminton, uzakdoğu sporları, serbest cimnastik, masa tenisi, kondisyon salonu, 300 metrekareden küçük olmayan halk oyunları salonları, bin metrekare kapalı atletizm çoklu branş salonu, 500 metrekarelik aletli cimnastik salonu, onlarca derslik, iki tane anfi derslik ve konferans salonu ile gözleri kamaştırıyor” dedi.

BÜYÜK İŞLER YAPILMIŞ

Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı ziyaret ettikten sonra kampüsü gezdiklerini ve yapılan çalışmaların büyük takdir topladığını belirten Nadir Güzbey, MAKÜ’deki izlenimlerini şu ifadelerle dile getirdi; “Kampüs içerisinde doping kontrol odası, acil yardım odası, doktor odası, fizyoterapi, fizik tedavi, hidroterapi, beslenme ünitesi, sporcu masaj odası, sporcu performans laboratuarı, yarı olimpik yüzme havuzu, bay ve bayan ayrı sporcu saunaları ve buhar odaları, okçuluk salonları ve daha birçok salon yer alıyor. 42 bin metrekare kapalı alan basketbol, voleybol, hentbol sahaları, kısacası kampus içerisinde yok yok. Tüm bunları başaran Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adem Korkmaz imkansızı başarıyor ve durmuyor. Bu tesisleri 5 yıldızlı bir otel ile taçlandırmış. Adem Hoca, lavanta tepesine konumlandırdığı bu oteli sporcu kamp merkezi için kullanmayı düşüyor. Otel 96 delüx odalı ve 300 yatak kapasiteli ve Burdur’un tek 5 yıldızlı oteli olmasının yanında kamu işletmesinde 5 yıldızlı tek otel olma özelliği taşıyor.”

BÜTÇEDEN PARA HARCANMADI

Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın bu tesisleri yaparken üniversite bütçesinden hiçbir harcama yapmamasının da büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Güzbey, “Rektör Adem Korkmaz tesisleri pandemi öncesi Burdur halkının hizmetine açmış ve Şehir ile bütünleştirmiş. Beni mutlu eden biraz da kıskandıran ise bu yüzlerce milyonluk tesisleri üniversite bütçesinden tek kuruş harcamadan Spor Toto’ya yaptırtmış olması. Hocamız, geçtiğimiz ay spor çalıştayı yaptı ve tüm federasyonlar ile iş birliği içinde ‘Gelin bu tesisler emrinizde, bizden ne isterseniz tam destek’ mesajı verdi.  Prof. Dr. Adem Korkmaz Hoca’nın MAKÜ ve Burdur için büyük bir şans olduğunu gördük ve büyük mutluluk duyduk.” diye konuştu

Editör: TE Bilisim