Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hizmete giren 7 bin 541 yeni derslik ile Ankara’daki toplam derslik sayısının 49 bin 700’e çıkarttığını açıkladı. Son 18 yılda hazırlanan tüm bütçelerde ‘aslan payını ‘ eğitime verdik. 2021’de ayrılan rakam 147 milyar lira olarak açıkladı. Yüksek öğretim dâhil edildiğinde eğitim öğretim bütçesinin 210 milyar lirayı aştığını vurguladı.

20 ATAMA YAPILACAK

Öğretmen adaylarına ilişkin Konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenimizin daha atamasını yapacağız 18 yılda eğitim-öğretime yaptığımız devasa yatırımlarla ülkemize yakışmayan utanç tablolarına son verdik” dedi.

‘ANKARAYA YÜRÜYECEĞİZ’

Bu açıklama üzerine öğretmenler sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Yapılan paylaşımlarda ’6 ay boyunca 60 bin atama yapılacaktı denildi 20 bine düştü. ’ şeklinde ibareler kullanılırken yine sosyal medya platformları üzerinden öğretmen adayları yaptıkları paylaşımlar da sert tepkiler göstererek alınan kararı eleştirdikleri kaydedildi.

>>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim