AK Parti Merkez İl Genel Meclis Üyesi Ferda Ertürk konuşmasında; “AK Parti olarak, anayasal güvence olarak pozitif ayrımcılığı ilk kez anayasaya koyan iktidar partisi AK Parti iktidarıdır. Bırakın kanunları, bırakın koruma kanunlarını güvence olarak anayasaya koyan AK Parti iktidarıdır. Kaldı ki başlı başına bir kanun çıkaran 6284 sayılı kadına şiddet kanunu çıkaran yine AK Parti hükümetidir” dedi.

KADINA ŞİDDET DÜŞTÜ”

Şiddeti Önleme Merkezlerini ilk kez AK Parti hükümeti tarafından kurulduğunu hatırlatan Ertürk, “Şuanda Şiddeti Önleme Merkezleri Türkiye’nin 81 ilinde yaygınlaştırılmış durumdadır. Kadına şiddetle mücadelede hükümetimiz halen daha mücadeleye devam etmektedir ve bu ciddi oranda kadına şiddet oranlarının düşmesine neden olmuştur. Avrupa ülkeleri içerisinde son 10 yılda düşüş gösteren nadir ülkelerden bir tanesiyiz” diye konuştu.

SESLERİ ÇIKMIYOR

AK Parti iktidarının kadına şiddeti destekliyormuş gibi göstermenin veya Türkiye’de kadına şiddetin artığını göstermenin son derece yanlış olduğunu belirten Ertürk, “İsmahan hanımdan ben beklerdim ki, biz kadına şiddet kimden gelirse gelsin, kesimden gelen şiddete karşıyız. Partisindeki taciz, tecavüz skandallarına neden sesleri çıkmıyor. Bahsettiği kadın derneklerinin o kadınlara yapılan tacizlerde üzeri örtülüyor ve sesleri çıkmıyor” dedi.   >>GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim