Bu kapsamda tüm öğretmenler için projeyle ilgili farkındalık eğitimleri düzenlendi ve özellikle okul yöneticileriyle ilgili liderlik eğitimleri başlatıldı. Ayrıca bu okullardaki tüm meslek öğretmenlerinin işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi almaları planlanarak uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında toplamda 280 öğretmen ve yöneticilere farklı gelişim alanlarında 15 mesleki eğitim verildi.

İLİMİZDEN 9 OKUL

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın; " Mesleki eğitimde yeni bir dönemi başlatan  "1000 Okul İyileştirme Projesi" Bolvadin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çay Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Dazkırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uydukent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yusuf Özer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sandıklı Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şuhut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere Afyonkarahisar'daki 9 meslek lisemizi kapsıyor. Meslek liselerinde öğrenim gören 3 bin 72 öğrenci ve bu okullarda görev yapan 280 öğretmen bu projenin içinde yer aldı. Afyonkarahisar'da proje kapsamında yer alan okulların fiziki altyapıları güçlendirilirken sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı okulların imkânları iyileştiriliyor. Okul yöneticileri, aileler, öğrenciler ve öğretmenlerin kişisel gelişim ve mesleki eğitim yönünde aldıkları eğitimlerle projenin verimliliğini artırarak Afyonkarahisar'daki meslek liselerinin eğitim kalitesinin artırılması planlanıyor” dedi.

FARKINDALIK ARTACAK

Yalçın, “Proje kapsamındaki okulların yönetici ve öğretmenlerinin proje farkındalığını artırmak ve bilgilendirmek için okullara yönelik çeşitli eğitimler düzenlendi. Okul yöneticilerine yönelik kişisel gelişim ve liderlik eğitimleri yapıldı. Ayrıca proje kapsamındaki okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik projenin verimliliğini artıracak eğitimler verildi.Söz konusu okullarımızın mevcut kütüphaneleri zenginleştirildiği gibi, aynı zamanda bu okullarımıza Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarları'nın en kısa sürede kurulması hedeflendi. Bunun yanında üretim sağlanması amacıyla da her bir okulumuza atölye kurulumunun sağlanması planlandı.Ayrıca "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor "projesi kapsamında öğrencilerin sanatsal yönlerini güçlendirmek için Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, meslek liselerinin yetenekli öğrencilerine danışmanlık yapıyor” dedi.

>>>ODAK HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilisim