ÖNCE AĞABEY VELİ YAKAN

1989-1994 ve 1999-2004 yılları arasında Ahmet Paşa Belediye Başkanlığı yapan Veli Yakan 2000 yılında bir akşam vakti Afyon Merkez Harb-İş mahallesinde orta refüje çıkmıştı. Çevredeki vatandaşların araç içerisinden güçlükle çıkardıkları Belediye Başkanı Veli Yakan ayakta duramıyordu. Kaza mahalline Trafik ekipleri gelince Veli Yakan’ın Ahmet Paşa Belediye Başkanı olduğu ortaya çıktı. Gelen ekiplere kendisinin Belediye Başkanı olduğunu ısrarla vurgulayan Veli Yakan’ın tutanak tutulmaması için yalvarışlarına aldırmamıştı Trafik Ekipleri.

21 YIL SONRA EYÜP YAKAN

31 Mart 2019 seçimlerinde MHP’den Belediye Başkanı seçilen Eyüp Yakan’ın çeşitli eğlence yerlerinde alkol kullanırken çekilen resimleri haber merkezlerine zaman zaman servis edilmekteydi. Kişilerin özel hayatları kendilerine ait olduğundan bu konuda medyada bir haber yayınlanmamıştı. Ama geçtiğimiz günlerde alınan bir ihbarı araştıran ODAK Haber Merkezi ekipleri, ihbarın doğru olduğunu tespit ettiler. 21 yıl aradan sonra Ahmet Paşa Beldesinin bir başka Başkanı yine alkollü şekilde araç kullanırken kaza yapmıştı.

TUTANAK TUTULDU, EHLİYETİ ALINDI

İlimizin en işlek caddelerinden birisi olan Kamil Miras caddesinde bir aracın kaza yaptığı ihbarını alan Trafik Ekipleri kaza mahalline gittiklerinde sürücünün alkollü olduğunu tespit ettiler. Alkol tespitinin ardından alkollü sürücü Eyüp Yakan’ın ehliyetine tutanakla el konuldu. Kazayı gören vatandaşların ODAK Haber Merkezine durumu aktarmasının ardından araştırma yapan muhabirlerimiz daha sonra Eyüp Yakan’ı arayarak kaza hakkında bilgi edinmek istediler. Trafik kaza ve ehliyete el koyma tutanaklarına rağmen Ahmet Paşa Belediye Başkanı Eyüp Yakan’ın neden yalan söylediği anlaşılamadı.

ODAK / ÖZEL HABER 

Editör: TE Bilisim