Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serteser, “Ekonomide sürdürülebilirliğin ve istikrarın çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizin ekonomisinde, özellikle son 1 aydır büyük dalgalanmalar yaşanıyor. Takip etmekte zorlandığımız gelişmeler, gelecek için planlama yapılmasını da engelliyor. Ekonomide sürdürülebilirlik ve istikrar çok önemlidir. Bir günde yüzde 18 değer kazanan dövizin ertesi gün yüzde 30 değer kaybetmesi, tüm tahminleri alt üst ediyor. Yatırımcı, yarın ne olacağını hesaplayamazsa yeni işletme açmaktan, yatırıma ve istihdama kaynak ayırmaktan kaçınır” diye konuştu.

“DÜŞÜŞ FİYATLARA ACİL YANSITILMALI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı önlem paketinin ardından dövizin ateşini önemli ölçüde düştüğünün altını çizen Serteser, “Bunun kalıcı olması en önemli dileğimizdir. Bu konuda istikrar sağlanırsa, 2022’nin ikinci yarısından itibaren ekonomimizde toparlanmaya şahit olacağız. Bununla birlikte, yatırım ortamının iyileştirilmesi, piyasa paydaşlarının uzun vadeli öngörüler yapabilmesi ile doğru orantılıdır. Döviz kurlarının dalgalanmasında tüketicinin mağdur edilmemesi gerekir. Tüm sektörlerde dövizdeki iniş seyri fiyatlara da acil olarak yansıtılmalıdır” dedi.

GELİR VE DAMGA VERGİSİ KALDIRILDI

Asgari ücret, 2022 yılından itibaren geçerli olmak üzere 4 bin 253 liraya çıkarıldığını söyleyen Serteser, “Asgari ücretten alınan Gelir Vergisi ve Damga Vergisi ise kaldırıldı ki bu, iş dünyasının da talebi idi. İşgücünün yanı sıra üretim gücünün de korunmasına yönelik ilave tedbirlerin alınacağına inanıyorum. Atalarımız çok güzel bir söz söylemiş: Kara gün kararıp kalmaz. Umutsuzluk tablosu çizerek bir sonuç elde edemeyiz. Biz kendi işimizde en iyisini yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini aktardı.

“CUMHURİYET TARİHİNİN REKORUNU KIRACAĞIZ”

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse’nin sunduğu Faaliyet Raporu’nda 2021 yılının 11 ayında 350 milyon 565 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerinin altını çizen Serteser, “Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin il il ayrıntılı ihracat raporunu açıklamaya başladığı 2004 yılından bu yana, ilimizin imza attığı ihracatta 11 aylık dönemde en yüksek seviyeyi gördük. Buradan hareketle, 2021 yılının ihracatında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıracağımızı net bir şekilde söylüyorum” dedi.

Türkiye, yılın üçüncü çeyreğinde 7,4 büyüdüğünü söyleye ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini yüzde 8,4’ten yüzde 9'a yükselttiğini söyleyen Başkan Serteser, “Diğer kredi derecelendirme kuruluşları da benzer şekilde tahminlerini yukarı doğru revize etmişti. Ekonominin büyümesi bizlere umut veriyor. Büyümenin topluma eşit olarak yansıması ise refah seviyesinin yükselmesini sağlayacaktır” sözlerinin altını çizdi.               

SERTESER, YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

2022’de de faaliyetlerine aynı hızla, hatta arttırarak devam edeceklerini belirten ATSO Başkanı Serteser, “2022 Kocatepe sırtlarında başlayan Büyük Taarruz’un ve ardından kazanılan Büyük Zafer’in 100’üncü yılı. 2022’nin Afyonkarahisar’da 100’üncü yıla yakışır biçimde kutlanmasını, Devlet Büyüklerimiz’in ilimizdeki kutlamalara katılmasını, ayrıca Zafer’in bir gün değil, 2022 yılının tamamında gündemde olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Konuşmamın sonunda, sosyal medya hesaplarımda yaptığı bir duyuruyu paylaşan Serteser, “Afyon Lisesi’nden arkadaşım Gonca Aydın’ın oğlu Eren’in lenfoma tedavisi için ilik nakli gerekiyor. Donör olmak isteyen Meclis Üyelerimiz varsa, 20 Ocak 2022 tarihine kadar Afyonkarahisar Kızılay Kan Merkezi’ne müracaat edebilir” diye konuştu.

HABER:BETÜL ÖZDEMİR

Editör: TE Bilisim