Afyonkarahisar Basketbol hakemleri, 2023-2024 sezonu öncesinde Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor salonunda parkeye ayakbastılar. Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, İl Hakem Kurulu üyeleri Ahmet Sarlık, Uğur Demirören ve Lokman Özkul’un da hazır bulunduğu yeni sezon açılışında saha hakemleri ile masa görevlileri hazır bulundu.

Burcu başkan yine yaptı yapacağını Burcu başkan yine yaptı yapacağını

LİGLER BAŞLIYOR

İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale sezon açılışında yaptığı konuşmada; “2023-2024 sezonu 26 Eylül’de oynanacak olan kulüpler arası basketbol müsabakaları ile başlayacak. Sezon öncesinde kulüp temsilcilerimizin katılımı ile büyük bayanlar ligi hariç tüm kategorilerdeki ligleri oluşturduk. Yeni sezonun hem kulüplerimize, sporcularımıza, antrenörlerimize ve hakemlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  Temennimiz bu sene de müsabakaların centilmence geçmesidir.  Sizlere re başarılar diliyorum” dedi.

SINAVDAN GEÇTİLER

Yeni sezon öncesinde Basketbol Hakemleri İl Hakem Kurulu Üyelerinin gözetiminde teorik ve fiziksel test ve sınava katıldılar. Yapılan yazılı sınavda sonrasında saha hakemleri federasyonun belirlemiş olduğu fiziksel testten geçtiler.  Fiziksel test sınavında üç saha hakemi başarısız oldu. Diğer hakemler testi başarı ile tamamladılar. Başarısız olan hakemler ile sınava mazeretlerinden dolayı katılamayan saha hakemleri önümüzdeki günlerde yapılacak olan telafi sınavında ter dökecekler.  Hakemler her hafta idman yapacaklar.

ODAK HABER/AHMET SARLIK

Editör: Nurbanu Soy