Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Toplu Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Türkiye genelinde uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenleri hayallerine kavuşturmaya devam ediyor. Özellikle orta ve düşük gelirli gruplar cazip konut seçenekleriyle ev sahibi yapan TOKİ, 2024 yılı öncesinde de vatandaşlarına yeni konut projeleri sunduğu görüldü. Peki TOKİ’ye konut başvurusunda bulunmanın şartları neler? Başvurular ne zaman açılacak? TOKİ 2024 konut başvuruları hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

TOKİ 2024 Konut Projesi 

Patatesin son hasadı yapılıyor! Patatesin son hasadı yapılıyor!

TOKİ, Türkiye genelinde uygun şartlarda ev almak isteyenlere yönelik 2024 yılında yeni bir proje geliştiriyor. TOKİ’nin sunduğu 2+1 ve 3+1 daireler halktan büyük ilgi görüyor.

TOKİ’nin 2024 yeni konut projesine başvurular mayıs ayından itibaren kabul edilecek. Ankara, Şırnak, Şanlıurfa, Kayseri, Karabük ve Çankırı gibi bir çok ilde ihale sonrasında resmi olarak başvuru süreci başlatılacak. Başvuru başlangıç ​​tarihi ve detayları TOKİ resmi internet sitesinde duyurulacak.

TOKİ başvuru koşulları

TOKİ konutlarına başvuruda bulunmak için yerine getirilmesi gereken bazı önemli koşullar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları;

Başvuranın veya ailesinin herhangi bir tapusunun üzerine tescil edilmemiş olması gerekmektedir.

Başvurunuzun yapıldığı eyalette en az bir yıl yaşamış olmanız gerekir.

Başvuru yapacak kişilerin 25 yaşında veya daha büyük olması gerekmektedir. Çocuklu dul kadınlar için yaş sınırı yoktur.

Kaynak: AHMET SARLIK