AK Parti’nin 2002 yılında Milletvekili listesinde son sıralara koymasıyla ve tüm Türkiye’de AK Parti’nin büyük bir oy alması sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine girmeyi başarmıştı.

Mahmut Koçak, sonraki yıllarda da adından sıkça söz ettirmeye devam etti.

Afyon Valisi takibe aldı! Afyon Valisi takibe aldı!

Koçak’ın adından sıklıkla söz ettirmesi ise Afyon’a hizmetleriyle değil, siyasi manevraları ve söylemleri ile ilgili oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde TBMM’de 367 krizi olarak bilinen olayda TBMM salonuna girmeyerek Askeri ve Yargı Vesayetine hizmet eden Mahmut Koçak daha sonraki günlerde de Recep Tayyip Erdoğan’ı hakarete varan sözlerle ağır eleştirmiş ve AK Parti’den ihraç edilmişti.

Mahmut Koçak sonraki yıllarda da boş durmadı ve siyasi manevralarıyla adından sıklıkla söz ettirdi.

2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde bu kez İYİ Parti’ye giren buradan Afyon Belediye Başkanlığına aday olan Mahmut Koçak, bu seçim sürecinde de sıklıkla AK Parti’yi, Erdoğan’ı ve AK Partilileri eleştirmişti.

Seçimi kaybettikten sonra bir süre sessizliğe bürünen Mahmut Koçak son Milletvekilliği seçimleri öncesi AK Parti’ye geri döndü.

AK Parti’nin logosu ve kendi resminin olduğu bir araçla seçim çalışmalarında münferit olarak boy gösterdi.

2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde aday adaylığı müracaatında bulunan Mahmut Koçak aday adaylığı müracaatında yaptığı konuşmada siyasi bir tartışmayı da başlattı.

Koçak’ın sözleri AK Parti Afyon Milletvekili Ali Özkaya tarafından anında yalanlandı, Koçak ise bu yalanlamaya cevap veremedi.

AK Parti tabanında Koçak’a karşı önemli bir kesimin tepkili olduğu, bu kesimin 367 krizinde Koçak’ın takındığı tavrı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sözlerini asla unutmadığı ifade ediliyor.

Koçak’ın AK Parti’ye daha önce yaptığı yanlışların asla affedilemeyeceğini ifade eden bazı AK Partililer, ‘Partimize başka katılanlar ile Koçak aynı değildir. Koçak en dar zamanda bizi hançerlemiş gitmiştir. O zaman askeri vesayete güvenmişti. Genel Başkanımıza hakaret etti. Şimdi biz O’nu nasıl Belediye Başkanı seçeriz? Huylu huyundan vazgeçmez. Güvenimiz yok O’na. Görün bakın asla aday gösterilmeyecek’ dediler.

ODAK ÖZEL HABER/MEHMET EMİN GÜZBEY

Editör: Fadime Özkaran