Türkiye'nin değerli kültür mirasları arasında yerini alan Afyonkarahisar İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi, ulusal çapta bir başarıya imza atarak '2023 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri' kapsamında ödül kazandı.

Müze, açılışından bu yana hem Türkiye'den hem de dünya genelinden müzik tutkunlarının dikkatini çeken İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi, Alman koleksiyoncu Wolfgang Ott, AKÜ Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi ile online platformlar aracılığıyla tanışarak, müzeye yapmış olduğu cömert bağışlarla tanınan bir hayırsever olarak öne çıkıyor.

FABRİKASINDA HOBİ OLARAK BİRİKTİRİYORDU

İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi'nin temeli, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi'nin ortak girişimleriyle atıldı. İş insanı İbrahim Alimoğlu, yıllardır fabrikasında hobi olarak biriktirdiği zengin etnik müzik aletleri koleksiyonunu kamuoyunun hizmetine sunma kararı alarak, müzenin kurulması süreci bu istek üzerine hız kazanmıştı.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Kilis'te ziyarete açıldı Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Kilis'te ziyarete açıldı

BAKAN ERSOY TEBRİK ETTİ

İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi'nin bu özel başarısı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna duyurularak, ödül alan diğer iki kurumla birlikte tebrik edildi. Bakan Ersoy, "Ülkemizin kültür ve sanat dünyasına katkılar sunan kurumlarımıza kıymetli çalışmaları için teşekkür ediyor; '2023 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'ne layık görülen her üç kültür ve sanat kurumumuzu da ayrı ayrı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kültür ve turizm alanında önemli bir ivme kazanan ödüller kapsamında; Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (Anelsander) ve Sadberk Hanım Müzesi gibi değerli kurumlar da ödüle layık görüldü. N\S

Editör: Nurbanu Soy