Afyonkarahisar'ın ilçelerinden Sandıklı ve Sultandağı'nda, bir sonraki yerel seçim dönemine dair hareketlenmeler başladı. Mevcut Belediye Başkanları Sandıklı'dan Dr. Mustafa Çöl ve Sultandağı'ndan Mehmet Aldırmaz, 2024 yerel seçimleri için AK Parti'den aday adayı olmak üzere başvurularını gerçekleştirdi.

KIYAFETLER DİKKAT ÇEKTİ

Başvurular sırasında, mevcut başkanların tercih ettiği kıyafetler dikkat çekti. Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, resmiyet ve profesyonelliği vurgulayan takım elbisesiyle poz verdi. Buna karşın Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz, daha rahat ve sıradan, biraz da pervasız bir görünüm ortaya koyan kaşe montuyla kameraların karşısına geçti.

Afyon Valisi takibe aldı! Afyon Valisi takibe aldı!

KİŞİNİN KIYAFETİ İLÇESİNİ YANSITIR

Başvuru sırasında resmiyet ve profesyonelliği vurgulayan takım elbisesiyle poz veren Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, vatandaşlar tarafından övgüyle konuşuldu. Bir vatandaş Başkan Çöl hakkında, “Başkanımızın kıyafet tercihi ilçemize yaptığı çalışmalar gibi tertemiz. Görev yaptığı süre boyunca Sandıklı için dişini tırnağına takan başkanımız, ilçemiz için çok başarılı imzalar attı. Kişinin kıyafeti ilçesini yansıtır derler ya bizim başkanımız tam da öyle. Hem kendi imajına hem de ilçemizin refahına özen gösteren bir başkan. İlçemizi geliştirmek adına gece gündüz demeden çalışan halkı için, ilçesi için elinden gelenin fazlasını yapan bir belediye başkanı. İnşallah bu dönem de Belediye Başkanımız Mustafa Çöl’ü destekleyeceğiz” dedi.

ÖNCELİĞİ KENDİ İMAJI

Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz'ın başvurular sırasında kaşe mont tercihi, ilçe halkı tarafından tartışma konusu oldu. Bir vatandaş, bu tercihi hakkında, "Sultandağı’nda görev yaptığı sürece ilçesine olmadığı kadar kendi şahsi görünümüne özen gösteren Başkan, adaylık başvurusunu kaşe mont ile yaparak bizi şaşırtmadı. Başkanımızın önceliği ilçemizin refahı yerine kendi imajı olurdu. İlçemize başkan olduğu süre zarfında hiçbir faydası olmadı. Sultandağı, Başkan Aldırmaz’ın elinde ileriye gidecekken geriye gitti. Biz artık yeni bir kan yeni bir yüz istiyoruz. İlçemiz mağdur durumda. İnşallah bu dönem Aldırmaz’ı o çok sevdiği tahtından indireceğiz" şeklinde konuştu.

Aday adaylığı sürecinde bile halkın ve gözlemcilerin dikkatleri, liderlerin mesajları kadar, onların tarz ve kişisel tercihlerine de yönelmiş durumda. Sandıklı ve Sultandağı halkı, 2024 yerel seçimlerinde hangi adayların kentlerini temsil edeceğine karar verirken, bu tür izlenimlerin de etkili olup olmayacağını zaman gösterecek. ÖZEL HABER// FADİME ÖZKARAN 

Editör: Fadime Özkaran