Şuhut'ta sağanak etkili oldu! Şuhut'ta sağanak etkili oldu!

Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, araçların ekspertiz işlemleri esnasında aracın gerçek sahibi yerine başka kişilerle karşılaşıldığını söylüyor ve tüketicilere uyarılarda bulunuyor. Emre, "Aracı getiren komisyoncunun yerine doğrudan araç sahibiyle iletişim kurun. Bazı durumlarda bu tür kişiler, aradaki iletişimi keserek alıcıyı ve satıcıyı dolandırarak kayıplara karışıyor" diyor. Ayrıca, noter işlemleri esnasında resmi prosedürlere uymayan kişilerle alışveriş yapılmaması gerektiği üzerinde de duruluyor. Emre, "Noterin kapanma saatine yakın saatlerde alışveriş için sizi çağıranlara ve aracıyla ilgili kişilere dikkat edin" şeklinde uyarıyor. Ayrıca piyasa değerinin altında satılan her araca da şüpheyle yaklaşılması gerektiği belirtiliyor.

ÖNEMLİ UYARILAR GELDİ

Pilot Garage, ikinci el araç satın alacak olan vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor. Son günlerde dolandırıcıların tekrar araç piyasasında aktif hale geldiği ve alıcı ve satıcıların daha dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor. Özellikle telefonla yapılan görüşmelerde noterin kapanma saatine yakın saatlerde görüşme yapılması ve araç bedelinin araç sahibinin adı olmayan bir hesaba gönderilmesi gibi durumlarda dikkatli olunması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca araç piyasa değerinin altında satılıyorsa, aracı satan kişi notere gelmiyor ve aracıyla ilgili fiyat konuşulmasına izin vermiyorsa dolandırıcılarla karşı karşıya olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

PARA GÖNDERİLECEK HESABA VE SATIŞ SAATİNE DİKKAT EDİLMELİ

Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, aracı alan ve satan kişi arasında bir aracı bulunması durumunda dikkatli olunması gerektiğini söylüyor. Araçları getiren aracı veya komisyoncunun yanı sıra araç sahibiyle de birebir iletişim kurmanın önemine dikkat çekiyor. Ayrıca aracı satarken de aracı vasıtasıyla satış yapılıyorsa alıcıyla görüşme yapılması gerektiği belirtiliyor. Aracı vasıtasıyla iletişim kuran aracılar, taraflar arasındaki iletişimi keserek her iki tarafı da dolandırarak büyük mağduriyetlere neden olabiliyor. Ekspertiz işlemlerinde ise her iki tarafın da araç başında olduğundan emin olunması gerektiği vurgulanıyor. Yine noter işlemleri esnasında resmi prosedürlere uymayanlardan kaçınılması gerektiği belirtiliyor. Özellikle araç bedelini almadan satış vermeme konusunda dikkatli olunması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca alıcıların da noter işlemleri sırasında aracı yıkatalım, içinde eşya unuttuk gibi söylemlere karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Pilot Garage, vatandaşları bu konuda uyarmaya devam ediyor. N\S

Editör: Nurbanu Soy