Yumaklı, konuşmasında ormancılık ve orman politikalarının önemine vurgu yaparak, sürdürülebilir orman yönetiminin artık hayatımızın tam merkezinde olduğunu belirtti. Ayrıca ağaç zararlıları ve hastalıklarıyla mücadelede Orman Genel Müdürlüğü Teşkilatı'nın yaklaşık 50 türdeki zararlıya karşı biyolojik mücadele yürüttüğünü ifade etti. Yumaklı ayrıca, Türkiye'nin ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da birinci, dünyada ise dördüncü sırada olduğunu söyledi.

Bakan Yumaklı, Tarım Kanunu'nda yapılan değişiklikler hakkında da bilgi vererek, orman köylülerine yapılan destekler ve sigortalılık konusundaki düzenlemeleri paylaştı. Ayrıca, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelede dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu belirtti ve hedeflerinin yangına müdahale süresini daha da kısaltmak olduğunu söyledi. Yumaklı, genç girişimcilere yapılan destekler ve kırsal kalkınma projeleri hakkında bilgi vererek, kırsal yatırım ve desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı.

Otomobil ile motosiklet çarpıştı, bakın motosikletin üstündeki kişilere ne oldu? Otomobil ile motosiklet çarpıştı, bakın motosikletin üstündeki kişilere ne oldu?

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, konuşmasının bir kısmında Türkiye'nin gıda güvenliğinin sağlandığını belirterek, Anadolu'nun bereketli topraklarından karış karış alın teriyle çalışan üreticilere ve devletin üreticilerin yanında olduğunu gösteren politikalarına değindi. Son 21 yılda tarımsal üretim desteklerinin 845 milyar liraya ulaştığını ve kırsal kalkınma projelerinin de desteklendiğini açıkladı. Ayrıca Tarım Kanunu'nda yapılan değişikliklerle devletin tarımsal üretimi planlama ve yönlendirme yetkisi de vurgulandı.

F/Ö

Editör: Fadime Özkaran