Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı liderliğinde devam eden çalışmaların bir parçası olan Ömer-Gecek ve Gazlıgöl Termal Turizm Merkezleri Altyapı Hizmet Birliği tüzüğünde değişiklik yapıldı. Birliğin yeni adı, Afyonkarahisar Kültür Turizm Tanıtma ve Alt Yapı Hizmet Birliği oldu. Bu değişiklikle, Afyonkarahisar'ın kültür ve turizm değerleri geliştirilerek, pazarlanarak ve yurt içinde ve yurt dışında tanıtılarak bir bütüncül çalışmaya dönüştürülecek. Mahalli idareler ve kültür ve turizm bakanlığından turizm işletme belgeli konaklama tesisleri de bu çalışmalara dahil edilecek.

Kübra Güran Yiğitbaşı

Katkı değeri artacak

Afyonkarahisar'ın turizm potansiyelinin artırılması ve pazar payının genişletilmesi amacıyla atılan bu adım, şehrin termal ve sağlık turizmi alanındaki değerleri daha da geliştirilerek, bölgenin turizm yatırımcıları tarafından tercih edilen bir konuma getirecek. Yapılan planlama çalışmalarının bir an önce tamamlanarak turizm yatırımcılarına sunulması, Afyonkarahisar'ın ekonomisinin ve katma değerinin artırılmasına da katkı sağlayacak.

Afyonkarahisar için önemli bir adım

Afyonkarahisar'ın kültür ve turizm değerlerinin daha da geliştirilmesi, pazarlanması ve tanıtılması için yapılacak çalışmalar artık Afyonkarahisar Valiliği ile birlikte yürütülecek. Bu sayede, mahalli idareler ve kültür ve turizm bakanlığından turizm işletme belgeli konaklama tesisleri ile işbirlikleri daha etkili bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Afyonkarahisar'ın turistik potansiyelinin ve pazar payının artırılması için önemli bir adım atılmış olacak.

kübra güran yiğitbaşı

YURDUNUSEVEN TBMM’DE KONUŞTU “ARTIK TÜRKİYE FAİLİ MEÇHULLER ÜLKESİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR” YURDUNUSEVEN TBMM’DE KONUŞTU “ARTIK TÜRKİYE FAİLİ MEÇHULLER ÜLKESİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR”

Turistik gelirlerinin artmasına katkı sağlayacak

Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan bu değişiklik, şehrin turizm sektöründe daha etkin bir şekilde faaliyet göstermesini sağlayacak. Kültür ve turizm değerleri daha iyi bir şekilde geliştirilerek, pazarlanarak ve tanıtılarak, Afyonkarahisar'ın turizm potansiyeli daha da artırılacak. Bu da şehrin ekonomisinin ve katma değerinin yükselmesine katkı sağlayacak. Özellikle termal turizm alanında yapılan çalışmalar, Afyonkarahisar'ı öne çıkaran bir cazibe merkezi haline getirecek. Bu da yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmasını sağlayarak şehrin turistik gelirlerinin artmasına katkı sağlayacak.

Kaynak: BÜLTEN