THBB tarafından her ay açıklanan Hazır Beton Endeksi, inşaat sektöründeki büyümeyi gösteren önemli bir göstergedir. Endeks, inşaat sektörü ve bağlantılı sektörlerdeki mevcut durumu ve beklentileri ortaya koydu.

SGK’da unutulmuş binlerce liranız olabilir! Başvurana parası iade ediliyor! SGK’da unutulmuş binlerce liranız olabilir! Başvurana parası iade ediliyor!

Rapora göre, Hazır Beton Endeksi son 6 ayda pozitif bir seyrediyor. Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı değerlendirmelerde, beklenti ve güven endeksleri artarken, Beklenti Endeksi eşik değerinin altında kaldığını ve bu durumun, inşaat sektöründeki aktivitenin devamını zorlaştırabilecek bir faktör olduğu değerlendirmesinde bulundu. Işık, tüm endekslerin artması sonucunda Hazır Beton Endeksi eşik değerinin üstüne çıktığını da söyledi.

3 AYDA FAİZ ORANI YÜKSELDİ

THBB Başkanı Yavuz Işık, raporu değerlendirirken, Faaliyet Endeksi'nin son 6 aydır pozitif bir seyir izlediğini belirtti ve Hazır Beton Endeksi'nin eşik değerinin üstüne çıktığını söyledi.

Başkan Işık, Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu. İlk Evim konut kredisi ve BDDK'nın konut alımında azami kredi tutarı güncellemesi gibi politikaların konut kredilerini hareketlendirdiğini ancak son 3 ayda faiz oranlarının yükselmesiyle talebin azaldığını belirtti. Bu durumun konut satışlarına yansıdığını ve ipotekli satışların gerilediğini vurgulayan Işık, toplamda geçen yıla göre %31 azalma olduğunu ifade etti. İlk ve ikinci el konut satışlarının performansının aşağı yönlü hareket ettiğini belirtti. N\S

Editör: Nurbanu Soy