Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri Batı Şeria'nın Nablus, Tulkerim, Cenin, Eriha, Ramallah, El-Bire, Beytüllahim ve El Halil kentlerinde Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenledi.

Nablus kentine dört bir koldan giren İsrail güçleri, kentteki yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi.

İsrail güçlerinin kente takviye birlikler gönderdiğini aktaran görgü tanıkları, Eski Şehir bölgesinde zaman zaman silah ve patlama sesleri duyduklarını, bazı evlerin ise ablukaya alındığını söyledi.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin, Nablus kentine düzenlediği baskında yaralanan 13 kişiye ekiplerin müdahale ettiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu Filistinlilerin çoğunun gerçek mermi ile yaralandığı, bazılarının ise darbedildiği bilgisi verildi.

Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı'nda İsrail güçlerinin yaklaşık 8 saat süren baskını sırasında silahlı çatışma ve patlamalar yaşandığı kaydedildi.

İsrail güçlerinin kamptaki bazı cadde ve sokakları buldozerlerle kazdığı, Filistinlilere ait bazı evlere baskınlar düzenlediği, mülklerine zarar verdiği ve çok sayıda kişiyi sorguladığı aktarıldı.

Uzmanından "yanlış diyet" uyarıları! Uzmanından "yanlış diyet" uyarıları!

İsrail güçleri ayrıca Tulkerim, Eriha, Beytüllahim, Ramallah, El-Bire ve El Halil kentleri ile bazı mülteci kamplarına da benzer şekilde baskınlar düzenledi.

İsrail, Batı Şeria'da sağlık merkezine baskın düzenleyerek, ekipmanları tahrip etti 

Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın güneyinde Beytüllahim kentinde Er-Reşade Sağlık Merkezine baskın düzenlediğini belirtti.

İsrail güçlerinin sağlık merkezindeki ekipmanları ve hasta kayıtlarını tahrip ettiğini ifade eden Keyle, bunu "barbarca bir eylem" olarak nitelendirdi.

Keyle, genel sağlık hizmetlerinin yanı sıra kadın, anne ve çocuklara yönelik takip ve laboratuvar tetkiklerinin yapıldığı merkezde 3 binden fazla kişinin hizmet aldığını kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kızılhaç Örgütüne, bu baskına ilişkin mesaj gönderdiğini aktaran Keyle, uluslararası hukuk gereğince sağlık merkezlerinin korunması için acilen devreye girilmesi çağrısında bulunduğunu paylaştı.

İsrail tarafından baskına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: AA