Altun, söz konusu sorunu "İsrail sorunu" olarak nitelendirirken, bu meseleyle sadece bölgemiz ya da Orta Doğu'nun değil, tüm dünyanın yüzleşmek zorunda olduğunu vurguladı.

Altun, İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen TRT World Citizen Humanitarian Film Festivali'nde konuştu ve bu festivalin, kitleleri sanatın gücüyle çaresizlik içindeki milyonlara dikkat çekmek için topladığını belirtti. Batı'nın, sosyal çatışmaları ve insani trajedileri büyük ölçüde başka bölgelere ihraç etme eğilimi olduğunu anımsattı.

Altun, güvencesiz barınma ve suç oranlarının yükselişi'nin on yıllar sürecek sosyal bölünmeler oluşturabilecek ağır etkiler olduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye karşı ağır saldırılarına değinen Altun, "Sorunu yıllardır 'Filistin sorunu' olarak tanımlayanlar yanıldı. Gerçek sorun İsrail sorunu. Ve bu, sadece Orta Doğu'nun, sadece bölgemizin, sadece coğrafyamızın değil, tüm dünyanın sorunu," dedi.

Altun, TRT World Citizen Humanitarian Film Festivali'nin 2018'den bu yana acı çekenleri ve ihtiyaç sahiplerini anlamamızı sağlayacak sinema sanatçılarıyla birleştirdiğini belirtti.

3.9 Büyüklüğünde Deprem Oldu 3.9 Büyüklüğünde Deprem Oldu

Altun, liderliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünya üzerinde barış, adalet, istikrar ve güvenliğin tesis edilmesine yönelik son derece değerli girişimler olarak tarihe geçen bir dış politika anlayışı sergileyerek, Türkiye'nin küresel adalet arayışını öncülük ettiğini ve "Dünya beşten büyüktür" ve "Daha adil bir dünya mümkün" diyebildiğini belirtti.

Altun, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sözde medeni ve demokratik ülkelerin gösterdiği ikiyüzlülük ve korkaklık karşısında gerçekleri haykırmaya devam ettiğini ifade etti. Altun, "Biz Türkiye olarak küresel ve bölgesel sorunların çözümünde insani yaklaşıma her zaman öncelik verilmesinden ve diplomatik kanalların daima açık tutulmasından yanayız" dedi. F/Ö

Editör: Fadime Özkaran