Partisinin il binasında konuşan İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, “Ankara’da düzenlenen hain terör saldırısı ve anında verilen karşılıkla teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, göstermiştir ki hiçbir hain girişim karşılıksız kalmayacaktır.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti her daim dış tehditlere karşı teyakkuz halindedir. Zira hain saldırı girişiminin ardından sınır ötesinde operasyonlarla teröristlere gereken cevap verilmiştir” dedi.

BİR ELİNİZ YAĞDA BİR ELİNİZ BALDA

Geçim sıkıntısının büyüdüğünü ve insanların borç batağına sürüklendiğini söyleyen İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, “İnsanlar elinde avucunda olanla yetinemeyip borç batağına sürükleniyor. Birileri de hala kalkmış Türkiye ekonomisini şuradan şuraya getirdik diye övünüyor. Memleketin şuan ki durumu utanç vesikasıdır, övünecek bir durum yok ortada. Tok açın halinden anlamaz derler.  Sizler lüks içinde yaşarken ay sonunu getiremeyen babanın halini anlamazsınız.  Ürününü satamayan, traktörüne mazot alamayan çiftçiyi görmezsiniz.  Hayvancılığın cefasını çekip sefasını süremeyen vatandaşı bilmesiniz.  Kenara çekilip dinlenmesi gerekirken çalışmak zorunda kalan emeklinin sesini duymazsınız.  Üniversite tercihi yaparken dahi ailesinin ekonomik durumunu düşünüp ideallerinden vazgeçmek zorunda kalan gençleri görmezden gelirsiniz.  Sizin tuzunuz kuru tabi. Bir eliniz yağda, bir eliniz balda” dedi.

EMEKLİYE REVA MI

Suç örgütlerine yönelik "Mahzen-36" operasyonlarında 42 şüpheli yakalandı Suç örgütlerine yönelik "Mahzen-36" operasyonlarında 42 şüpheli yakalandı

Meyve sebze fiyatlarının el yaktığını söyleyen Başkan Mısırlıoğlu, “Babalar çocuklarına meyve alamıyor. Gücü yeterse soğan, patatesle karın doyurmaya, günü geçirmeye çalışıyor. Tüm bunların vebali sizin boynunuza. Övünmekten de utanmıyorsunuz.  Bir ülkenin ekonomisini bu noktaya getiren bir hükümet, yüzü kızarması gerekirken vatandaşı aptal yerine koyup övünmeye kalkıyor.  Emekliler 7 bin 500 TL maaş ile ay sonunu nasıl getirecek bu düzende. İlimizde dahi en düşük ev kirası 10 bin TL’den başlıyor. Kira, elektrik, su, yakıt, mutfak masrafı derken bir evin aylık gideri zaten 20 bin TL’ye dayanıyor.  Siz de emekliye 7 bin 500 TL’yi reva görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ KARA KARA DÜŞÜNECEK

Bu devirde borçla ev almanın mümkün olmadığını söyleyen Mısırlıoğlu, “Öyle adaletsiz bir düzen var ki; bankaların kredi faiz oranları, gayrimenkul fiyatları, kiralar hiçbiri birbirine yaklaşamıyor.  Kirada dursan yetmiyor, ev alayım desen hayali bile kurulmuyor.  Ne yapacak peki bu vatandaş? En temel ihtiyaçlardan beslenme sekteye uğradı, barınma da zar zor devam ediyor.  Lüks yaşantıyı geçtim, insanlar insan gibi yaşamakta zorlanıyor.  Malum, önümüz kış… Borç harç yaşamaya çalışan vatandaşın omzuna ağır bir yük daha binecek. Isınma giderleri bu kış da vatandaşı kara kara düşündürecek…  Okullar da açılınca ailelerin geçim sıkıntısı bir hayli arttı. Okul kıyafet, kırtasiye harcamaları derken aileler evlatlarına harçlık veremeyecek hale geldi.  Şehir dışında çocuk okutan ailelerinse vay haline.”

VALİ YİĞİTBAŞI’NA ÇAĞRI

Öğrencilerin okula aç gidip geldiğini söyleyen Mısırlıoğlu, "Okullar temel eğitim ortamları olmasının yanı sıra çocukların günlük beslenme gereksinimlerinin de karşılandığı yerler olmalıdır. Özellikle ekonomik zorluklar yaşayan dar gelirli ailelerin çocukları için bu hizmet önem taşıyor.  Milli eğitim sistemimizin bu konuda acil çözüm bulması gerekiyor.  Afyonkarahisar Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı ve İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’ye  çağrımız ekonomik imkanları yetersiz ailelerin çocukları için okullarda çorba veya benzeri sıcak bir öğün verilmesidir. Bu sayede çocukların daha sağlıklı gelişim göstereceği ve derslere daha iyi konsantre olacağı aşikardır.”

BÖYLE DALGA GEÇİLMESİ AYIPTIR

Mısırlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan insan aklıyla dalga geçer gibi “Asgari ücreti 184 liradan 11 bin 400 liraya; en düşük emekli maaşını 64 liradan 7 bin 500 liraya çıkardık” diye açıklama yapıyor. Emekliyi açlığa mahkûm eden iktidar, dün akşam büyük müjdeyi açıkladı. Dağ fare doğurdu demek daha doğru olur. Çalışmayan Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira verecekler.  5 bin lira nedir ya, sadakamı veriyorsunuz. Emeklilerimiz bu verilecek bu parayı almak için bir de bir ay bekleyecekler.  5 bin lirayı çalışmayan emekliye verecekler, çalışan emekliye vermeyeceklermiş. Tabi ya, ülkemizde bir emekli çalışıyorsa keyfinden çalışıyordur değil mi? Bu emekliye tek seferlik gönlümden koptu parası değil insan onuruna yakışan maaşlar gereklidir. Çok yazık. Bu ülkenin emekli insanları ile böyle dalga geçilmesi ayıptır.”

ÜRETTİKLERİNE PİŞMAN OLDULAR

Afyonkarahisar’da pancar üreticilerinin ürettiklerine pişman olduğunu söyleyen Başkan Mısırlıoğlu, “Mesela Afyon'da pancar üreticilerimiz… Ürettiklerine üreteceklerine pişman oldular.  Dalavare ve bir takım ayak oyunlarıyla kazançları düşürülüyor.  Çiftçinin emeği üzerinden oyunlar oynanarak ekonomik kriz atlatılmaya çalışılıyor. Tıpkı vatandaşımızın sırtına yüklenen ek vergiler gibi. Vatandaşa yük olacak her türlü gidere kat be kat zamlanırken eline geçecek para her geçen gün enflasyon karşısında eriyor. Tarım ve hayvancılık resmen devlet eliyle bitiriliyor. Bu yapılan zulümdür. Bu yapılan ‘üretmeyin kardeşim’ demektir” dedi.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin seçim yaklaştıkça çalışıyor gibi görünme çabası içinde olduğunu belirten Mısırlıoğlu, “5 yıldır çivi çakmayan belediye son günlerde çalışmalarına hız verdi demek isterdim; ama ne yazık ki çalışmaktan ziyade şehrin altını üstüne getirdi. Her caddede kazı, her sokakta inşaat görüntüsü, yollarda toz duman hakim.  Güzelim şehrimizi yolda yürünemeyecek, nefes alınamayacak hale getirdiler. Kaldırım taşları yap boz misali. Belediyenin eli boş kaldıkça bir yol kapatıp kaldırım taşlarını söküyor.  Maksat çalışıyor gibi görünmek. Bir de kafanızı kaldırıp bir binaya baktığınızda duvarlarında Zeybek’in ‘ben yaptım’ afişlerini görüyorsunuz.  Çoğu tamamlanmamış projelerden oluşan bu ‘ben yaptım’ reklamları tamamıyla göz boyamaya yönelik çabalar. Algı yaratmaya çalışırken komik duruma düşüyor Sayın Zeybek” ifadelerini kullanarak İYİ Parti’nin yerel seçimleri kazandığı her noktada şeffaflık ilkesiyle hizmet edeceğini söyledi.

AFYON BELEDİYESİNE SESLENİYORUM

Başkan Mısırlıoğlu, “Sülümenli’deki hemşerilerimizden tarafımıza iletilen yol sorunu. Çiftlikler yolunda sürekli kaza oluyor, canlar yanıyor ancak hiçbir önlem alınmıyor. Yol üzerinde yol çizgileri yok, dev çukurlar var. Kaza geliyorum diyor, hatta geliyor da ama yetkililerin umurunda olmuyor. Bu yol bir kısmı Afyon ve bir kısmı Sülümenli Belediyeleri sorumluluğunda olan bir yol. Afyonkarahisar Belediyesi’ne sesleniyorum; kent merkezinde göz boyamak adına kaldırım taşı söküp takacağınıza kazalarla can yakan yolları yenileyin” dedi. FADİME ÖZKARAN

Editör: Fadime Özkaran