İYİ Parti İl Başkanı, verilen kayıpların acısının tüm milletçe hissedilmesi gerektiğini vurgulayarak, şehitler için derin üzüntülerini dile getirdi ve şehit ailelerine başsağlığı temennisinde bulundu. Mısırlıoğlu, şehitlerin anısına saygı gösterilmesinin önemine işaret etti ve milli yas ilanının bu saygının ifadesi olması gerektiğini belirtti.

Açıklamalarında, hükümetin milli yas ilan etme konusunda gereken hassasiyeti göstermediğinin altını çizen Mısırlıoğlu, bu konuda parlamentonun ortak bildirisine atıfta bulunarak, millet olarak birlik ve beraberlik gösterilmesinin önemini savundu. Siyasetin bu olaylar karşısında ikincil olması gerektiğini ve asıl önemli olanın milli birlik olduğunu belirtti.

muhammet mısırlıoğlu

Mısırlıoğlu ayrıca, Afyonkarahisar Belediyesi'nin müzikli eğlencelere yönelik getirdiği yasağı da eleştirdi. Milli yas ilan edilmeksizin alınan bu tür kararların yüzeysel olduğunu ve gerçek bir yasın toplumun her kesimini kapsaması gerektiğini ifade etti. Eleştirilerini sertleştiren İYİ Parti İl Başkanı, verilen canların, milli bir sorun olarak algılanmadığına dikkat çekti ve daha kaç şehit verilmesi gerektiğini sorguladı.

Başkan Burcu Köksal savcılığa bu ifadeyi vermiş: Afyon’un kayıp böcekleri nerede? Başkan Burcu Köksal savcılığa bu ifadeyi vermiş: Afyon’un kayıp böcekleri nerede?

Son olarak, Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar Belediyesi'nin müzikli eğlenceleri yasaklama kararının turizm belgesi bulunan tesisleri kapsamadığına ve bu nedenle göstermelik olduğuna vurgu yaptı. Bu kararın, milli yas süreciyle bağlantılı olarak ele alınmasını ve tüm toplumu içerecek şekilde adil olmasını talep etti.

                 

Kaynak: FADİME ÖZKARAN