“Hüseyin Kağıt” Bolvadin’e geliyor, Hıdırellez şenlikleri başladı! “Hüseyin Kağıt” Bolvadin’e geliyor, Hıdırellez şenlikleri başladı!

Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklal Marşı'nın yaratıcısı olarak tarihe geçtiği ve vatan sevgisinin en derin hissedildiği dizeleriyle hafızalarımızda yer aldığı Afyonkarahisar, çeşitli etkinliklerle şairi anma fırsatı buldu. Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen etkinliklerde, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, mücadelesi ve eserleri üzerine konuşmalar gerçekleştirildi ve genç nesillere vatan sevgisi ve milli duyguların önemi vurgulandı.

Anma töreni, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ev sahipliğinde gerçekleşti ve şehrin önde gelen iş adamları, siyasetçiler, öğrenciler ve Afyonkarahisar halkının yoğun ilgisini çekti. Tören, Mehmet Akif Ersoy'un hatıra defterinin ziyaretçilere açık hale getirilmesi ve şairin sevilen şiirlerinin seslendirilmesiyle devam etti.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Mehmet Akif Ersoy'un manevi mirasını korumanın ve yeni kuşaklara aktarmanın önemini her yıl düzenlenecek etkinliklerle vurgulamaya devam edeceğini belirtti. Bu vesileyle, milli şairimizi rahmet ve minnetle anıyor ve onun fikirlerinin ve eserlerinin yol göstericiliğinde ilerlemenin önemini bir kez daha hatırlatıyoruz.
 

Kaynak: Duygu Özger