Ziyarette Afyonkarahisar'da turizmin gelişmesi için trafik ve ulaşım sorunlarına çözüm bulmak, gelen turist otobüsleri için kolaylıklar sağlamak ve kaçak turların denetiminde ortak çalışmalar yapmak için fikir alışverişinde bulunuldu.

mahmut ay

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı Gerçekleşiyor! İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı Gerçekleşiyor!

TÜRSAB Dumlupınar BTK Başkanı Bilal Şenel, “Bölgeye gelen turist otobüslerinin şehir içi ve turistik noktalara rahatça ulaşabilmeleri için özel park yerleri, otobüs durakları ve yönlendirme levhalarının düzenlenmesinin önemini vurguladı. Turistlerin konforu ve güvenliği için bu konuda yapılacak düzenlemelerin etkili olacağına inanıyoruz. Turistik bölgelerde faaliyet gösteren kaçak turlar, hem turistlerin güvenliğini tehlikeye atabilir hem de bölgenin turizm imajını zedeler. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ile kaçak turların denetimi konusunda turizm sektörü ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği içinde çalışarak etkin önlemler alabiliriz” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay bölgeye gelen turistlerin huzur ve güvenliğini sağlamak kimsenin kimseyi incitmeden huzurlu ortamları sağlamak için ve kaçak tur noktalarında emniyet olarak işbirliğinde bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. İl Emniyet Müdürlüğü Ay, bu konularda başarılı olabilmek için ile turizm sektörü ve diğer paydaşlarla sıkı bir işbirliği içinde olacaklarını ortak projeler geliştirerek bilgi alışverişinde bulunarak sorunlara hızlı çözümler üreteceklerini dile getirdi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK