İlk etkinlik olarak, Sosyolog Müslüme Köylü tarafından "Evde Öğrenme" isimli bir eğitim semineri düzenlendi. Seminerde ailelere, okul öncesi dönemdeki çocukların ev ortamında daha etkin bir şekilde öğrenebilmeleri için neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler aktarıldı. Müslüme Köylü, çocukların somut öğrenme materyalleri kullanarak daha kalıcı bilgiler edinebilecekleri ve evde uygun öğrenme ortamlarının nasıl oluşturulabileceği üzerinde durdu.

kadın kültür evi

Eğitime paralel olarak, Filistinli kardeşler için dua programı tertiplendi. Etkinliklerin devamında eğitmen Yasemin Kaya, katılımcılarla temel ilk yardım teknikleri üzerine teorik bilgiler paylaştı ve uygulamalı olarak kalp masajı ile suni teneffüs eğitimleri verdi.

emirdağ kadın kültür evi

Kültür evindeki bir diğer faaliyet geleneksel örgü günleri oldu. Kadınlar, ikramlar eşliğinde sohbetler gerçekleştirirken el işleri yapmanın keyfini çıkardılar. Günün dolu dolu geçtiği Kültür Evi'nde, bu sürede anneleriyle gelen çocuklar da Oyun Odası'nda vakit geçirerek eğlenceli zamanlar yaşadılar.

emirdağ

KAYMAKAM BİLİCİ, LİSELERARASI MÜNAZARA LİGİ KARŞILAŞMASINI İZLEDİ KAYMAKAM BİLİCİ, LİSELERARASI MÜNAZARA LİGİ KARŞILAŞMASINI İZLEDİ

Emirdağ Kadın Kültür Evi, etkinlik ve eğitimlere ilgi gösteren herkesi ağırlamaya hazır. Eğitimlerden ve etkinliklerden faydalanmak isteyen kadınlar, bu özel mekânı ziyaret ederek bilgi alabilir ve programlara katılabilirler.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN