Uzmanlar, kadınların depresyon, somatoform bozukluklar, travma sonrası stres bozukluğu, anksiyete bozuklukları gibi hastalıkları daha sık yaşadığını belirtiyorlar. Özellikle depresyonun, kadınlarda erkeklere kıyasla daha fazla kronikleştiğini vurguluyorlar.

Çocuk korosu dinleyicilerden tam not aldıÇocuk korosu dinleyicilerden tam not aldı Çocuk korosu dinleyicilerden tam not aldıÇocuk korosu dinleyicilerden tam not aldı

Medium Shot Women Hugging 23 2148913057

Toplumsal Eşitsizliklerin Etkisi

Uzman Klinik Psikolog Penbesel Özdemir Yağız, kadınların ruh sağlığının toplumsal ve bireysel düzlemde karşılaşılan eşitsizliklerden olumsuz etkilendiğini ifade ediyor. Kadınların yaşadığı toplumsal eşitsizliklerin, ruhsal hastalıkların sıklığını ve şiddetini artırdığını belirtiyor.

Thumbs B C Ffcec3D903Ec17B81Eb263D51930255B

Kadınlık Psikolojisinin Önemi

Özdemir, kadınların tarih boyunca karşılaştıkları engellere rağmen ilerlemeyi sürdürdüğünü ve toplumları doğurduğunu vurguluyor. Kadının psikolojik sağlamlığının, toplumun genel psikolojik yapısından bağımsız olmadığını dile getiriyor ve sağlıklı bir toplum için kadınlık psikolojisinin önemini vurguluyor.

Kaynak: AHMET SARLIK