Türkiye’de dondurulmuş gıda ve margarin sektörlerinde önde gelen Kerevitaş, Afyonkarahisar Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika yatırımlarını genişleteceğini açıkladı. Şirket ayrıca Güneş Enerji Sistemi (GES) yatırımını başlatmayı ve üretim altyapısını güçlendirerek iş gücünü artırmayı planlıyor.

Bolvadin’de ‘Orman Benim’ kampanyası Bolvadin’de ‘Orman Benim’ kampanyası

Kerevitaş; patates, meyve-sebze ve kroket üretimi yapan Emirdağ'daki üretim tesisinde 2014 yılındaki toplam 17,131 tonluk üretimi, Ekim 2023 tarihine kadar yüzde 305 oranında artırarak 69,517 tona çıkarmayı hedefliyor. İstihdam oranları da 2014 yılında 212 kişi iken, Ekim 2023 itibariyle bu sayıyı yüzde 101 artışla 428'e çıkararak yerel ekonomiye katkı sağlıyor.

Yıldız Holding bünyesinde geliştirilen 'Bu Dünya Bizim' yaklaşımını benimseyen Kerevitaş, tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik ve gıda güvenliği çerçevesinde gerçekleştiriyor. Ayrıca yenilenebilir enerji yatırımlarını hızlandırmayı hedefliyor. Kerevitaş, Afyonkarahisar Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında GES kurulumu için düğmeye basmayı planlıyor.

Şirketin CEO'su Mert Altınkılınç, "Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren fabrikamızın, Kerevitaş'ın büyüme hedeflerine ivme kazandırmak adına stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Altınkılınç, "Bu nedenle, fabrikayı daha fazla yatırım yapmayı, kent ekonomisine daha fazla değer katmayı ve Kerevitaş'ın büyüme hedeflerine ivme kazandırmayı planlıyoruz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde Emirdağ'daki fabrikamızın üretim altyapısını güçlendirmeye ve istihdamını artırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Tuğba Özkan