AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Çanakkale savaşı ile Türk milletinin küllerinden yeniden doğduğunu belirterek,“Çanakkale Savaşı bizim gurur tablomuzdur. Binlerce vatan evladı toprağını korumak için canlarını hiçe saymıştır. Bu eşsiz mücadele Dünya’ya örnek olmuş ve vatan toprağının bir karışı bile verilmemiştir. Tarih boyunca esaret altında yaşamayı asla kabul etmeyen milletimiz canından kutsal vatan topraklarını her türlü saldırıya karşı binlerce şehit ve gazi vermiştir. Özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere Çanakkale savaşı ilham kaynağı olmuştur. 109 yıl önce bu destanda vatanı, milleti ve inancı uğruna şehit olma arzusuyla ülkenin dört bir yanından gelerek Çanakkale’de toplanan vatan evlatlarının bütün imkansızlıklara rağmen verdikleri zorlu mücadelesi ile işgal kuvvetlerine geçit verilmemiştir. Bu eşsiz mücadele ’Çanakkale Geçilmez’ sözü tarihe yazılmıştır” dedi.

Afyonspor Bucaspor maçında dostluk kazandı Afyonspor Bucaspor maçında dostluk kazandı

“BU TOPRAKLARIN NE DÜŞMANI NEDE SEYİT ONBAŞILARI BİTMEZ”

Bu topraklarda kirli emeller peşinde olanlara Çanakkale’de olduğu gibi asla izin vermeyeceklerini kaydeden Yurdunuseven, “Türkiye Yüzyılını İnşa ettiğimiz bu günlerde yarım asrı aşkın süredir aynı zihniyet yine bu topraklarda kirli emellerini hayata geçirmeye çalışmakta ve taşıdıkları bu emelleri hain girişimleri ile uygulamaya koymanın peşindedir. Bizler tarihimizden aldığımız ders, ecdadımızdan aldığımız ilhamla ülkemize dayatılmak istenen her şeyin karşısında durmaya ve inandığımız dava ruhu ile bu emellerini hayata geçirmelerine asla izin vermeyeceğiz. Elbette bu kutsal topraklar üzerinde plan kurmaya çalışanlar olacak, ancak söz konusu vatan olduğunda seve seve canından ve kanından vazgeçecek kahramanlarımızda hiçbir zaman eksik olmayacaktır. Velhasıl bu toprakların ne düşmanı nede Seyit Onbaşıları bitmez. Bize düşen düşmanla iş tutanlar ile düşmanla mücadele edeni ayırt edebilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere istiklal ve istikbalimiz için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.

Kaynak: FATMA SEDA CAN