Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuyan havalar pek çok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Özellikle bu havalarda seyahat etmesi gereken sürücülerin dikkatli olması gerektiği yönünde uyarılarda bulunan İçişleri Bakanlığı dikkat edilmesi gerek kuralları paylaştı. Hayati önem taşıyan emniyet kemerinin mutlaka takılması gerektiği uyarısı en başta yer alırken hız yapmanın görüş mesafesini daralttığından kontrollü sürüşün önemli olduğuna dikkat çekildi.

 TAKİP MESAFESİNE DİKKAT EDİLMELİ

Araç bakımlarının kışa hazır hale getirilmesinin de sürpriz arızalara karşı alınabilecek önemli önlemlerden bir tanesi olduğu belirtildi. Kullanılan araçta mutlaka yedek lastik, zincir, çeki halatı, takoz, fener, ilk yardım çantası bulundurulmalı ve seyahat esnasında takip mesafesine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Karlı yollarda ani manevralardan kaçınmanın, yavaş ve kontrollü hareket etmenin kazaları önlemenin başında geleceğine de dikkat çekildi. Karlı havalarda yakıt deposunun dolu olmasına da dikkat etmenin önemine değinildiği yazıda araçta yiyecek, su ve battaniye bulundurulması gerektiği kaydedildi.

Başkan Koyuncu, mutluluklarına ortak oldu! Başkan Koyuncu, mutluluklarına ortak oldu!

Araç farlarının çalıştığından emin olmak, kötü hava koşullarında güvenli bir alternatif olan toplu taşıma araçlarını tercih etmekte maddeler arasında yer aldı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ