Kış koşullarında araç kullanırken en önemli güvenlik önlemi olarak görülen emniyet kemeri her yolculuk esnasında takılmalıdır. Ayrıca, hızın görüş mesafesini daralttığı, bu nedenle kontrollü sürüş yapmanın hayati önem taşıdığı belirtildi.

Araçların kış koşullarına uygun olarak bakımlarının yapılması ve olası sürpriz arızalara karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı. Araç içinde yedek lastik, zincir, çeki halatı, takoz, fener ve ilk yardım çantasının bulundurulmasının önemi üzerinde duruldu.

Bolvadin’in eğitim durumu değerlendirildi! Bolvadin’in eğitim durumu değerlendirildi!

Takip mesafesinin artırılması gerektiği ve özellikle otoyollarda normal fren mesafesinin 10 katına kadar çıkarılması gerektiği ifade edildi. Karlı yollarda ani manevralardan kaçınılmalı, yavaş ve kontrollü hareket edilmelidir. Ayrıca, karlı havalarda yakıt deposunun dolu olmasına ve aracın içinde yiyecek, su ve battaniye gibi acil durum malzemeleri bulundurulmasına özen gösterilmesi gerektiği bildirildi.

Araç farlarının çalışır durumda olmasının ve görünürlüğün artırılmasının önemi hatırlatıldı. Kötü hava koşullarında sürüş yapmak yerine toplu taşıma araçlarını kullanmanın güvenli bir alternatif olduğu belirtildi. Emirdağ Kaymakamlığı, güvenli bir seyahatin herkes için gereklilik olduğunu ve unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK