Meteoroloji uzmanları üç aylık hava durumu analizlerini tamamladı ve elde edilen verilere göre, soğuk havaların biraz daha yumuşak geçeceği öngörülüyor. Yüksel Yağan'ın ifadelerine göre, kış aylarında beklenen sıcaklıklar iç kesimlerde daha belirgin olacak ve mevsim normallerinden 1 ila 3 derece yüksekte seyredecek.

Geçen kışlara oranla yağışlar açısından daha şanslı bir dönem öngörülüyor. Yağan'a göre, Türkiye'yi etkisi altına alacak yağışlı havalar, ıslak bir kış vaat ediyor. Özellikle ocak ve şubat ayları, beklenenden daha fazla yağış getirecek.

Başkan Topçu, Başkan Köksal'ı ziyaret etti! Başkan Topçu, Başkan Köksal'ı ziyaret etti!

Yağışlar, dağlık ve iç kesimlerde kar forma dönüşürken, düşük rakımlı ve sahil kesimlerde yağmur olarak kendini gösterecek. Yağan, bu yıl geçmiş yıllara kıyasla meteorolojik açıdan daha iyi bir kış mevsimi geçirileceğini öngördü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilisi Yağan, ayrıca sosyal medyada dolaşan sorumsuz hava tahminlerine karşı uyardı ve vatandaşları gerçek tahminler ve uyarılar için resmi sosyal medya hesaplarını takip etmeye çağırdı. Doğru meteorolojik bilgilere ulaşmanın, özellikle kuvvetli hava olaylarının yaşanabileceği dönemlerde son derece kritik olduğunu vurguladı. CEMİLE KAYTAN 

Editör: Cemile Kaytan