Kızıl Goncalar, Faniler adlı hayali bir tarikatın öyküsünü anlatan bir dizi olarak izleyiciyle buluştu. İlk bölümüyle birlikte tarikatların hedefi haline gelen dizi, RTÜK tarafından incelenmeye alınmış ve afişlerine saldırı düzenlenmişti.

MANTIK ÖNERMESİ

Dizinin dün akşam yayınlanan 2. bölümüne “denklem sahnesi” damgasını vurdu. 

Dünyaya gelen üç aslan yavrusuna isim önerileri! Dünyaya gelen üç aslan yavrusuna isim önerileri!

Bu sahnede, Zeynep karakteri, beyaz tahtada Suavi'ye mantık önermesinde bulunarak kapalı kız çocuklarının okula gönderilmemesi zihniyetine eleştiri getirdi.

Denklem

ZEYNEP'İN ÇIKIŞI 

Dizide Özgü Namal'ın canlandırdığı Meryem karakterinin kızı olan Zeynep, kız çocuklarının okula gönderilmesini bir mantık önermesi ile ele aldı.

Tarikatın başındaki "Efendi Hazretleri" ile Özcan Deniz'in canlandırdığı Levent karakterinin babasını canlandıran Suavi arasında kurduğu önerme sonunda her ikisi de birbirine denk çıktı.

Denklem 2

Zeynep, daha sonra “Olan hep kızlara oluyor. Ne farkınız var? Aynısınız” diyerek daha modern görünen Suavi’nin aslında tarikat şeyhiyle aynı zihniyette olduğunu ifade etti. Zeynep sahnenin ardından da odayı terk etti.

Denklem 3

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM

Zeynep'in sessiz ama etkili çıkışı, sosyal medyada hızla yayılarak gündem oldu. İzleyiciler, Zeynep'in tarikatın içindeki ayrımcılık ve gerici düşünce yapısına karşı duruşunu takdir etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ