RTÜK, dizi içeriğini "Milli ve manevi değerlere, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı" bulduğu gerekçesiyle cezalandırdı. Bu cezanın tutarı ise tam 9 milyon TL olarak belirlendi.

Kizil Goncalar-1

RTÜK'ün kesinlikle katılmadığı içeriği nedeniyle "Kızıl Goncalar" dizisiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma neticesinde 2 kez yayın durdurma cezası ile beraber yüksek miktarda bir para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. FOX TV ve dizinin yapımcısı Gold Film, RTÜK'ün kararına itiraz etmek için hukiki yollara başvurdu.

MAHKEMEDE HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATILDI

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Huzur Radyo TV Anonim Şirketi'ne gönderilen bilgilendirmede, FOX TV'nin sahipleri ve Gold Film'in, RTÜK'ün ceza kararına karşı iki ayrı dava açtığı öğrenildi.

Kızıll

Bu davalardan birinin amacı, "yürütmenin durdurulması" kararı alabilmek. Eğer gelecek Pazartesi gününe kadar böyle bir karar çıkmazsa, "Kızıl Goncalar" isimli dizi 8 Ocak tarihinde yayınlanacak olan 3. bölümüyle ekranlara veda edecek.

DİZİNİN KONUSU VE TARTIŞMA YARATAN YÖNLERİ

Cem Yılmaz, Eleştirilere Karşı Sert Tepki Verdi: "Salak Olmak Büyük Bir Ayrıcalık mı?" Cem Yılmaz, Eleştirilere Karşı Sert Tepki Verdi: "Salak Olmak Büyük Bir Ayrıcalık mı?"

Kzııl Goncalar

Özgü Namal ve Özcan Deniz gibi önemli oyuncuların başrolünü paylaştığı "Kızıl Goncalar" dizisi, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikat içinde yaşayan Meryem (Özgü Namal) karakterlerinin hayatlarının kesişmesini ve bu iki farklı dünya arasında yaşanan çatışmaları ekrana taşıyor. İnanç ve fikir ayrılıkları ışığında, evlat sevgisinin güçlü bağlar oluşturduğu temalar işleniyor.

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN