FOX TV'nin Pazartesi günleri ekranlara gelen yeni dizisi "Kızıl Goncalar," ilk bölümüyle büyük tartışmalara yol açtı. Özellikle seküler-muhafazakar çatışmasına odaklanan sahneleriyle gündeme oturan dizi, içerdiği bir sahne nedeniyle yoğun şikayetlere maruz kaldı.

Tartışmalı Sahne

Dizide yer alan bir sahne, Kur'an-ı Kerim kursunda geçen bir olayı konu alıyor. Çocuklardan biri Kur'an okunurken "Cüneyt efendi geldi" diye bağırarak pencereye koşuyor. Bu durum, çocuklardan sorumlu olan Kur'an hocasının tepkisini çekiyor. Hoca, çocuğa "Sen nasıl Kur'an'ı bölersin, nasıl sadakallahülazim demeden kalkarsın!" diyerek tepki gösteriyor ve çocuğa tokat atıyor. Ardından çocuklara, "Hepiniz kardeşinizin günahının affı için yüzer amenerrasulü okuyorsunuz. Bu sırada dışarı çıkmak da dışarı gitmek de abdest tazelemek de yok!" şeklinde konuşuyor.

Tepki Çeken Sahne 1

RTÜK'e şikayet ettiler

Bu sahne üzerine, İslamcı çevreler, dizinin Kur'an-ı Kerim kurslarını ve hocalarını kötülediğini, insanları İslam'dan uzaklaştırdığını, çocukları dinden soğuttuğunu iddia ederek Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'e yoğun bir şekilde şikayette bulundu.

Tepki Çeken Sahne 2

Başkan Yıldırım, o çiftin mutluluğuna ortak oldu! Başkan Yıldırım, o çiftin mutluluğuna ortak oldu!

RTÜK'ten Açıklama: Şikayetler İnceleniyor

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "FOX’ta yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Rtük

Kızıl Goncalar dizisinin konusu ne?

“Faniler” isimli tarikatın dairesinde yaşayan Meryem (Özgü Namal), Naim ve kızları Zeynep memleketlerinde yaşanan depremden sonra İstanbul’a göç ederler. Kızını okutma hayalleri kuran Meryem, tarikatın ve Naim’in kızına dair yaptıkları planlardan habersizdir.
Adli bir vaka sonucu, tarikat şeyhinin gözde torunu Cüneyd’le (Mert Yazıcıoğlu), seküler Atatürkçü bir psikiyatr olan Levent’in (Özcan Deniz) yolu kesişir. Mecburi hizmet yıllarından Faniler’i tanıyan Levent, bir yandan Cüneyd’e yardım edebilmek tarikatın tutucu bakış açısıyla mücadele edecek, diğer yandan özel hayatının çalkantılarıyla boğuşur.

Kızıl Goncalar 6

Kaynak: HABER MERKEZİ