Türkiye'nin önemli jeotermal kaynaklara sahip kentlerinden biri olan Afyonkarahisar'da, termal otellere rezervasyon yoğunluğu yaşanıyor. Önder, ara tatilin başlamasıyla yoğun bir dönem geçirdiklerini dile getirdi. Bölgedeki otellerin yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermeyi sürdürdüğünü belirten Önder, “Şu anda hotelimiz dolu durumda. Ciddi anlamda misafir ağırlamaktayız. Misafirlerimiz termal turizmin yanında, Afyonkarahisar'ın tarihi güzelliklerini de görme imkânı buluyor. Aynı zamanda misafirlerimiz; Tarihi Uzunçarşı, Bedesten Çarşısı, UNESCO Tescilli Ulu Camii, Mevlevihane, Frigya gibi yerleri de gezebiliyor. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in projesi olan Saraydüzü Kamp Merkezi'nde Afyonkarahisar’da Sağlık Turizmi ve Spor Turizminin öncelik olarak belirlenmesi, 2023 yılı yaz kampında Afyonkarahisar spor merkezi olarak 80’in üzerinde takımın kamp yapması son derece önemli gelişmelerdir” dedi.

YURDUNUSEVEN TBMM’DE KONUŞTU “ARTIK TÜRKİYE FAİLİ MEÇHULLER ÜLKESİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR” YURDUNUSEVEN TBMM’DE KONUŞTU “ARTIK TÜRKİYE FAİLİ MEÇHULLER ÜLKESİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR”

EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Önder, yaklaşık 30 bin yatak kapasitesi bulunan kentte, aralarında 5 yıldızlı otellerin de olduğu birçok tesisi tercih edecek olanların hem tatil yapacaklarını hem de şifalı suların keyfini çıkaracaklarını dile getirerek şunları söyledi: “Afyonkarahisar olarak Türkiye'nin dört bir yanından gelen konukları ağırlıyoruz. Bu durum tabi ki kentimizin ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Ara tatilde termal turizm hareketliliği iç turizm ve ekonomik bakımından önemli bir gelişme. Bu, sadece otellerin değil, kent ekonomisine de çok ciddi katkı sağlıyor. İnsanlar burada hem dinleniyor, hem gastronomi lezzetlerini tadıyor” dedi. İHA