Sevgili Odak okuyucuları şehrimiz ile bölgemiz adına stratejik öneme sahip olan Zafer Havalimanı yürütülen faaliyet ve işleyiş gerekçeleri nedeniyle bu ara gündemde sıkça adından söz ettiriyor.

Geçtiğimiz hafta 4 büyük ilin ev sahipliğinde Sinerji ve İş Geliştirme Fuarı düzenlendi…

Birçok iş insanını Zafer Havalimanı’nda buluştu.

Sizler için bizzat yerinde takip ettiğim iki günlük hareketli ve bir o kadar da yoğun geçen fuarın ayrıntılarını okuyucularım için derledim.

Zafer Havalimanı, modern altyapısı ve stratejik konumu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinin ortak ekonomik zirvesi olarak gerçekleştirilen Sinerji ve İş Geliştirme Fuarı’na ev sahipliği yaparak yüzlerce ticari zekayı bir araya getirdi.

Fuar; Afyon, Kütahya, Manisa ve Uşak illeri için ticaret alanında yeni iş birliği fırsatlarına kapı açarken birbirinden renkli stantlarıyla iş insanlarını ortak payda da buluşturdu.

Yöresel ürünleriyle kültürel bir lezzet kuşağı oluşturan stantları başta olmak üzere 4 ili kapsayan Türkiye ekonomisinde önemli role sahip farklı sektörlerden birçok şirket ve tesisin de içinde bulunduğu ve üretim harikalarının tanıtıldığı toplam 37 stantla fuar konuklarını ağırladı.

Fuarda ana prensip iki yıldır ülkece mücadele içerisinde olduğumuz Covid-19 salgınından ekonomik olarak aldığımız yaraları sararak yurt içi ve yurt dışına yönelik ticaretin arttırılması oldu.

Fuarın en büyük destekçileri ise Zafer Kalkınma Ajansı, dört ilin Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları, MÜSİAD ve Genç İş Adamları Dernekleriydi.  

Afyon, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinin ekonomik gelişimini destekleyerek, yeni işbirliği fırsatlarına kapı açarken bölgenin sanayi, iş ve ticaret potansiyelini en üst seviyeye taşımak hedefiyle iki gün süren Sinerji ve İş Geliştirme Fuarı Kütahya Valisi Ali Çelik ile Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın konuşmasıyla başladı.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık: Açılan fuarın, bölgeyi kalkındıracak ve ekonomik gücü bir araya getirecek bir buluşma olduğuna dikkat çekerek fuarı tanıttı.

Stantları tek tek ziyaret eden Vali Ali Çelik, yöresel lezzetleri tadarak ürünler hakkında bilgiler aldı. Kadim şehrimiz Afyonkarahisar’ın e-ticaret markası albikere.com ve Afyon Belediyesi stantlarında fazlaca zaman harcayan Vali Çelik, Afyon kültürüne ait mercimekli bükmesini özellikle tattı.

        Tüm kategorilerde halka sunduğu ürün çeşitliliği ve fiyat uygunluğu              ile birçok alanda hizmet vererek birçok öğrenciye de burs imkanı                  sunan E-ticaret markası albikere.com hakkında yakından bilgi                    alan Vali Çelik’in broşürleri incelerken ki görüntüleri objektiflerimizden          kaçmadı.

        Ayrıca bir konuya da dikkat çekmeden geçemeyeceğim…

        Zafer Havalimanında düzenlenen Sinerji ve İş Geliştirme Fuarına Afyonkarahisar’dan Odak Gazetesi                    olarak katılmam bana ayrı bir tecrübe kazandırdı.

        Özellikle Dünya Gazetesi’nin ekonomi muhabiri Hatice hanım ile sohbet ederek, mesleğin inceliklerini                  kendilerinden dinlemem beni ayrı mutlu etti…

        Tabiî ki programa ev sahipliği yapan ICA İçtaş Altyapı Genel Müdürü Serhat Soğukpınar ve              organizasyon boyunca bizlerle yakından ilgilenen Zafer Havalimanı yetkililerine ayrıca teşekkür etmek gerekir.

Çünkü 4 ilimizi kapsayan önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için…